Tudnátok írni keresztény szellemi "találmányt"?
Létezik olyan vallási tézis, eszme, bibliai történet amit a keresztények találtak ki?
házidolgozathoz kéne.
Napok óta lapozgatom a Bibliát, de egyet se tudok mondani, mindegyik valamelyik sokkal ősibb vallástól lett lopva. Pl Noé bárkája a Gilgames eposzban már megtalálható, a suméroktól lopták. De van benne kelta, asszír, görög és természetesen legnagyobb részben zsidó. Jelenleg több mint 30 ősi vallásnál járok, de az istenért se találok olyat ami "eredeti" és elemezhetném. Ma este van a leadási határidő.
Tudom, a cölibátust és poklot a keresztények találták ki, de azok csak a középkorban lettek kitalálva, nem a vallás alapításakor, így az nem játszik sajnos.
Köszi!
A pászkásat tudtam amúgy. Jézus születése is okkal volt karácsonykor (szláv eredetű szó, jelentése téli napforduló)
A régi időszámítás szerint akkor kezdődött az új év és egyfajta tiszta lapot, új korszakot jelentett. A megváltó születése is nyilván ilyesmit jelent szóval pont akkorra időzítették.
Már leadtam, de köszi utolsó a kedvességedy gondolom te nem jártál egyetemre vagy a te szakodon nem volt vallástöri :D
Nem mintha nekem annyira kéne, napokat szenvedtem és még így is f0s0k hogy nem lesz meg a 61% :/
BME-n műszaki képzésen valóban nincs vallástöri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!