Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus maga ISTEN, akkor...

Ha Jézus maga ISTEN, akkor hogyan lehet IISTEN fia, és aakkor most ő magához imádkozott?

Figyelt kérdés

megelőzve a kérdést ezt is én inditottam https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

A gyk szabályai nem tiltják több kérdés ki irását, . Most azon gondolkodom, ha ő maga az Isten, akkor miért mondják Jézust az Isten fiának? A keresztre feszités előtt imádkozott most akkor magához imádkozott? A kereszten könyörgött, akkor ezt magához tette az égben maradt Isteni részéhez? Most ez hogy van?

2024. ápr. 22. 18:10
1 2 3 4 5 6
 51/59 szp72 ***** válasza:
25%

@ "Enyire nem legyél sötét."

Én vagyok sötét? Isten nincs alávetve az idônek. Az idô teremtett valóság, s ha Isten mindent a Fia által teremtett, akkor az idôt is.

A Fiúnak nincs kezdete. A Biblia ugyanis nem azt írja, hogy kezdetben teremtette a Fiát, hanem hogy a Fia által teremtett kezdetben mindent.

@"Még, ha öröktől létezik a forrás, akkor is később lesz belőle patak."

Tegyük fel, hogy a patakképzôdéshez mondjuk 100 nap szükséges, nos a patak akkor is végtelen ideje létezik, ha a forrása is végtelen. Ugyanis a végtelenbôl levonva 100 vagy akármennyi véges szám az ugyanúgy végtelen marad.

Természetesen nincs örök forrás sem patak. De ha Isten örök és ha a szeretet vágya is örök, akkor az ebbôl születô Fiú is örök.

Az isteni Fiú születése nem emberi születés, hanem egészen más, ha pedig nagyon más, akkor abban is lehet más hogy nincs közöttük idôvel kifejezhetô különbség. A Fiú az Atya által él öröktôl fogva, erre nagyon is alkalmas a születni kifejezés.

2024. máj. 1. 00:38
 52/59 anonim ***** válasza:
68%

51

"Én vagyok sötét? Isten nincs alávetve az idônek. Az idô teremtett valóság, s ha Isten mindent a Fia által teremtett, akkor az idôt is."

Ez a sötétség netovábbja!!!

Ne kelljen már újra leírnom, az idő relatív! Ha Isten teremtette az időt, amiről te beszélsz és ami jelenleg is telik, akkor a teremtés előttről értelmetlen lenne beszélni! Csakhogy Isten előtte is tevékenykedett, teremtett szellemvilágot, s az előtt teremtette elsőszülttjét!

Tehát van ott is egy idő!

Sötétséget nem a szemed színére értettem! Olvass egy kis fizikát!

2024. máj. 1. 09:25
 53/59 A kérdező kommentje:
49 te láthatóan mindent meg akarsz a magad logikáján magyarázni pedig a patakos példa pont tök jó.
2024. máj. 1. 14:02
 54/59 anonim ***** válasza:
0%

Olyan nincs, hogy ez valakinek a logikája.

Vagy logikus valami vagy nem.

2024. máj. 1. 16:28
 55/59 szp72 ***** válasza:
0%
A vitát megnyerted. Te győztél.
2024. máj. 1. 17:12
 56/59 A kérdező kommentje:
54 elég volt, te csAk a saját hülyeségedet nyomod, akkor most A logikát követve én is rád hagyom.
2024. máj. 1. 18:20
 57/59 anonim ***** válasza:
100%

56

Patakozz csak😁, s válaszolgass saját kérdéseidre saját magadnak😁😁

2024. máj. 2. 09:13
 58/59 anonim ***** válasza:
48%
Hagyjatok már rá...a kérdes amúgy nagyon ratyi
2024. máj. 2. 17:37
 59/59 anonim ***** válasza:
Ezt szerintem ő sem tudja. Totál önmaga ellentmondása ez az egész.
2024. máj. 10. 06:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!