Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az őrtorony miért térít ha...

Az őrtorony miért térít ha nem hisz a kárhozatban?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 19. 11:42
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Képmutatók.
2024. ápr. 19. 12:17
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Jehova Tanúi nem térítenek, hanem evangélizáló, és tanítványképző munkát végeznek.

Vagy is Biblia tanfolyamot vezetnek, és nem a hitből téritenek ki másokat.

Ezt pedig azért tesszük, amit írtál is. Isten a szeretetét fejezi ki azáltal, hogy szeretné ha mindenki megismerné Őt és a szándékát, elhatározását. Illetve ha csatlakozna a családjához, és az Ő vezetése alatt élne.

2024. ápr. 19. 12:18
 13/24 anonim ***** válasza:
37%
Egy kéregető jobban dolgozik, mint ezek. :D
2024. ápr. 19. 12:19
 14/24 A kérdező kommentje:
Isten szeret téged is 12-es.
2024. ápr. 19. 12:20
 15/24 anonim ***** válasza:
36%

13

Valóban?

Ha csak a férjemet említem, Ő naponta 10 órát dolgozik, szombat, vasárnap is, mivel olyan világi munkahelye van, ahol nincs szabad nap.

A testvéreimnek is van bejelentett munkahelye, tévedés, hogy nem dolgoznak. Vajon miből élnének szerinted, mibőlnevelnék a gyermekeiket, vagy fizetnék a számláikat.

Amikor aktív dolgozó voltam, két munkahelyen dolgoztam egyszerre, és így jártam gyülekezetbe, és szolgálatba is egészen addig, míg lenem rokkantam.

Vajon örülsz ilyenkor, amikor hazugságokat terjesztessz becsületesen dolgozó emberekről?

2024. ápr. 19. 15:40
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

7

Kedves Barátom.

Azért nem beszélgetnek másoknak erről, mert nem alkalmazzák a Bibliában leírtakat. Úgy vélik, hogy ez nem tartozik hozzá a keresztény életükhöz.

(Héberek 13:15) 15 Mindig őáltala ajánljunk fel Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkaink gyümölcsét, amelyekkel nyilvánosan hirdetjük Isten nevét.

A Tanúk engedelmeskednek Jézusnak, aki minden tanítványát, követőjét megbízott egy világméretű feladattal, ami egy prófécia is egyben, és napjainkban teljesedik.

(Máté 24:14) 14 És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.

Az első században, nem csak az apostolok prédikáltak, vagy képeztek tanítványokat, hanem mindenki aki megkeresztelt testvér volt.

Nem volt papi és laikus osztály különbség egészen a hitehagyás bekövetkeztéig.

Az idézetek pedig nem egy valamilyen könyvből, hanem Isten szavából vannak. Az első keresztények is a már meglévő írásokból érveltek, nem egy valamilyen könyvből.

Ha csak az apostolok prédikáltak volna, bizony nem lett volna rövid időn belül növekedés a keresztény életet élők számában.

Azt is szeretném megemlíteni neked, hogy ez a feladat, hozzá tartozik a keresztény imádat bemutatásához, mint más felekezetneknél az áldozás, vagy füstölőszerek használata.

Mi ezzel is áldozatot mutatunk be Istennek, ami szintén bibliai tanítás.

(Cselekedetek 20:20) . . .nem vonakodtam attól, hogy . . .nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket.

(1Korintusz 9:16) . . .hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjem, mert ez a kötelességem. Igen, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!

Mi is kötelességünknek tartjuk, mivel megbízást maga Jézus adta ki mindenkinek. Nem mondta, hogy nem kell senkinek ezt a feladatot végezni, csak néhány embernek.

2024. ápr. 19. 15:57
 17/24 KZitus ***** válasza:
36%

Szia

Azért nem hiszünk a kárhozatban, mert nem bibliai tanítás.

„Az Egyház tanítása állítja a kárhozat létét és örök voltát. Azok lelkei, akik halálos bűn állapotában halnak meg, a halál után azonnal a kárhozatba jutnak, ahol a kárhozat büntetéseit szenvedik, »az örök tüzet«. A kárhozat lényegi büntetése az Istentől való örök elszakadásban áll” (A Katolikus Egyház Katekizmusa. 1994, 216. oldal).

Mit mond a Biblia?

„Mert az élők tudják, hogy meghalnak; de a halottak semmit nem tudnak . . . ” „Mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, a hová menendő vagy” Prédikátor 9:7, 12.

Mit ír ez az előbbi bibliavers a halottak állapotáról? Vajon szenvednek a seolban, hogy megbűnhődjenek a vétkeikért? Nem, mert „semmit nem tudnak”. Ezért amikor Jób patriarchát egy borzalmas betegség kínozta, így könyörgött Istenhez: „Ó, bárcsak elrejtenél a seolban (pokolban)” Jób 14:13. Lett volna értelme a kérésének, ha a seol az örök gyötrelem helye lenne? Bibliai értelemben a pokol egyszerűen az emberiség közös sírjára utal, ahol nincs semmilyen cselekedet.

Hát nem logikusabb ez a meghatározás, és nemde sokkal inkább összhangban van a Szentírással? Milyen bűntett – legyen az bármilyen borzalmas is – vinné rá a szeretet Istenét arra, hogy örökké kínozzon egy embert? ("Aki nem szeret, nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet." 1János 4:8).

De ha a pokoltűz tanítása hamis, mit mondhatunk arról a tanításról, hogy minden jó ember a mennybe jut?

2024. ápr. 19. 16:30
 18/24 A kérdező kommentje:
Akkor Jézus keresztáldozata hiábavaló volt!
2024. ápr. 19. 16:31
 19/24 anonim ***** válasza:
52%
Zita, neked vannak önálló gondolataid, vagy csak a Bibliát idézgeted, mint egy papagáj?
2024. ápr. 19. 16:32
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

18

Miért lenne hiába való?

Az Ádámtól örökölt bűnre való hajlamot törli el az utódok számára, akik hisznek ebben az áldozatban, és annak értékében. Illetve akik Isten teokratikus rendjét elfogadják, és Isten vezetése alatt szeretnének élni.

Sátánt és a Démonait nem válthatja meg, mivel Ők nem emberek, és nem örökölték ezt a hajlamot.

Ezért rájuk is, ahogy Ádámékra is a halál büntetése a jogos, nem pedig az élet, ami ajándék.

Jézus nem az égi életet jött megváltani, hanem azt ami elveszett, és az a földön való élet vég nélkül.

2024. ápr. 19. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!