Gyónás - emberség? A gyóntaó pap lelkiismerete oldaláról.
Ha pl.: egy pedofil papa meggyónja a tettét egy másik papnak ,az mit kezd ezzel?
Meg tudja-e védeni,akarja-e megvédeni az ártatlanokat?
Vagy inkább csöndben nézi ahogyan újra és újra megtörténik.
...esetleg irigykedik.
Ha gyónás, akkor katolicizmus. Az ő képmutató világukba a második lehetőség is bőőőőven belefér.
nagyon helyesen látja az utolsó
annyi még hozzá, hogy ha nem történt feloldozás, nincs érvényes gyónás, tehát gyónási titok sem
tehát nyugodtan feljelentheti a rendőrségen
16:03
Értem én, de valahol a Bibliában olvastam, hogy ha valaki tudna jót cselekedni de nem teszi - bűne az annak.
No-mármost annál jobb nincs mint:1- tisztán tartani Isten nevét, 2- tisztán tartani az egyházat, 3- igazságot szolgáltatni a megrontott gyerekeknek, 4- megvédeni a leendő áldozatokat.
Ha a gyóntató ezt az Isteni "utasítást" figyelmen kívül hagyta, maga is bűnős lett!!
Akkor majd elmegy ő is meggyónja, hogy tudja, hogy x testvér gyermekekbe élvez, de nem tesz semmit és akinek meggyónta majd ő is meggyónja valakinek....
És hogyan tud felmenni prédikálni a szeretetről, vagy hogyan fog azoknak szülőknek a szemébe nézni akiknek a gyermekét x testvér talán éppen akkor is zaklatja?
16:23
Had kérdezzem meg, hány ilyen feljelentésről tudsz?
ok. legyen - bár még ilyet soha nem hallottam.
De ha nem adja fel magát akkor a pap hogyan éli meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!