Miért állítja itt sok keresztény, hogy nincs sem menny, sem pokol, a halál után a semmi van? Ezt egyes felekezetek vélik így?
4
Nem hazudunk, a Biblia nem hazudik.
Jézus, mint az újszövetségkövete, nem mindenkivel kötötte meg azt a lehetőséget, hogy társkirályai és papjai lesznek vele a földön maradottakon. Az új szövetséget nem mindenkivel kötötte meg.
Isten az embert a földi életre alkotta meg, hogy itt éljen örökké.
Soha nem ígérte, és nem is kötött más szövetséget az emberrel, és nem is fog, mert ez a szándéka megmarad.
Jézus viszont, az újszövetség követeként olyan lehetőséget biztosít némelyeknek, hogy társai legyenek a királyságában a földön maradottakon.
Ők tökéletlen emberekként azért lesznek Jézushoz hasonlóan jókirályai éspapjai az embereknek,mert együtt tudnak ők is érezni azzal, milyen tökéletlen emberként élni, és akaratlanul hibázni. Így ők is igazságosak lesznek Jézushoz hasonlóan, amikor ítélet végrehajtásra kerül sor.
Nem azért mennek az égbe Ők, mert nem lehetne elférni másoknak.
Hanem királyi és papi feladatokat fognak ellátni, a Földön maradottak felett az ezer éves uralom alatt.
Utána vissza adják Jézussal együtt a hatalom gyakorlását a Teremtőnek.
ezzel helyre áll az a rend, ami kezdetben is volt.
Isten lesz minden mindenkinek.
Isten a kövekből is tud fiakat támasztani, hogy valami nem létezett 2000 éve, nem biztos, hogy nem fog később.
Ha meg nem szó szerint kell értelmezni, akkor a 144 ezret se kell szó szerint.
12
A létszám az meghatározott, tehát az valós. Azt nem kell szószerint értelmezni, hogy a test szerinti Iszrelből vannak.
Akkor az is meghatározott, hogy kikből kerülnek ki, le van írva.
15
Nincs leírva, ez Isten és a kiválasztott között köttetik.
(Róma 8:16) 16 Maga a szellem tanúskodik a mi szellemünkkel együtt arról, hogy Isten gyermekei vagyunk.
Isten a szent szelleme által egyértelművé teszi a felkent személy számára, hogy égi elhívása van.
(Róma 9:4) . . .Őket fogadták örökbe fiúként, övék a dicsőség, a szövetségek, nekik adták a törvényt, övék a szent szolgálat és az ígéretek.
Régen a Test szerinti Izraeliták voltak azok, akiket Isten úgy nevezett, hogy ők a fiai.
(2Mózes 4:22, 23) 22 Ezt mondd a fáraónak: »Így szól Jehova: ’Izrael az én fiam, az elsőszülöttem. 23 Ezért azt mondom neked, hogy engedd el a fiamat, hogy szolgáljon engem! . . .
Az igazi fiúság azonban a Krisztus Jézus általi váltságig váratott magára
A Biblia minden megkereszteltre használja az "Isten gyermeke" kifejezést, a Jelenések könyvében pedig egyértelműen benne van, hogy a 144 ezer Izrael törzseit jelenti. Ez nyilván nem az eredeti 12, mert tudjuk, hogy abból például egy elbukott. De nem véletlenül írtam, hogy Isten a kövekből is támaszt fiakat, Ő gondoskodik róla, hogy pótolja.
17
Ez tény, de Én nem erről beszélek, hanem a "örökösödésről", amit a fiak kapnak.
Jól tudjuk, hogy azok az örökösök, akiket annak neveznek meg jogilag.
Nem tudom ezzel mit szeretnél mondani.
Azt szeretném mondani, hogy itt nem "gyermekekről" beszél a szentírás, hanem fiakról.
A jogrendben is elsősorban a "fiak" örökölnek, és nem más gyermekek.
Jézus szövetséget kötött némelyekkel a királyságára. Így fiakká válnak, és királyi hatalmat örökölnek.
A Többiek, akikkel nem kötött ilyen szövetséget, azok a földet öröklik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!