Ha Jézus és Isten ugyanaz, akkor helyén való kifejezés a Jehova Krisztus?
8#
Ha nem imádkozunk, nem cselekedjük teljesen Isten akaratát, mert az IMÁDSÁG az Isten akarata. Ő nem pusztán azt szeretné, hogy valamit megtegyünk, sokkal inkább, hogy valakivé váljunk - olyan emberekké, akik közösségben vannak Vele, és ez csak akkor valósulhat meg, ha a jelenlétében időzünk. Amikor Józsué átvette a nép vezetését Kánaán határán, volt egy találkozása Valakivel - kivont karddal maga Isten angyala állt előtte, aki így szólt hozzá: „Én az Úr seregének fejedelme vagyok, most jöttem”. Isten soha nem úgy gondolta, hogy Józsué a maga erejével foglalja el az Ígéret földjét. Az volt az elhatározott döntése, hogy Józsué és a zsidók seregei mint Isten szövetségesei menjenek be és vegyék birtokba a földet. A harc az Úré volt. És ez még nem minden: Józsué azonnal alárendelte magát új felettesének, és kérte az utasítását: „Mit szól az én Uram az ő szolgájának?” A válasz valószínűleg meglepte. Azt várhatta, hogy az angyal elmagyarázza neki az isteni stratégiát, mikor és hogyan kell harcolniuk, ehelyett azonban azt parancsolta neki: „Oldd le a te saruidat lábaidról, mert szent a hely, a melyen állasz” (Józsué 5:14-15). Más szavakkal, az imádat, az imádság, az Istennel való kapcsolat mindent megelőz. Isten áldjon !
Isten nevét, Sátán már évezredek óta ki szeretné törölni az emberek tudatából. Ő pontosan tudja miért. Viszont Jehova is látja ere vonatkozó törekvését, ezért figyelmezteti azokat, akik segítségül hívják Jehovát, a nevén nevezve őt. Erre figyelmeztette népét már az ókorban is: "El akarják feledtetni népemmel a nevemet az álmok által, melyeket egymásnak mesélnek, ahogy apáik is elfeledték nevemet Baál miatt." Jeremiás 24:27 Ma már sokkal több eszköze van Sátánnak erre. Azt hitte, ha a Bibliából kitörli mind a 7 ezerszer Isten Jehova nevét, akkor sikerül kitörölni azt az emberek elméjéből is. De csalódnia kell, hiszen sok sok millióan hívják segítségül Jehovát, akit a Bibliából ismertek meg. És miért hívják segítségül? Mert elhiszik Istennek ezt: "És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül.’« Cselekedetek 2:21 Péter itt Jóel próféciáját idézi, és a korábbi versekben azt mondj, ez az utolsó napokban teljesedik be.
Tehát az életünk, a jövőnk attól függ, megismerjük-e Jehova Istent, és hallgatunk-e a Szavára.
Róma 10:13
"Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”.
12
Akik üdvözültek, azok az Úr nevét hívják segítségül...
Az Úr neve Jézus.
13
Jézus Isten fia. Isten Jézus Atyja. A kettő nem egy és ugyanaz, mégha egyes vallások ki is találták ezt a baromságot.
14
Talàlkoztam Jézussal, Őt követem....nem vallásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!