A szentháromság tagjai külön-külön is Istenek, vagy csak együtt?
Nem fogadok, egy keresztény nem tesz ilyet....
Olyat nem mondhatok, mint ahogy mások sem, hogy teljesen értem a Bibliát, még akkor sem, ha 32 éve alaposan kutatom, tanulmányozom. Mivel annak megértésére Isten folyamatosan ad magyarázatot, a megfelelő időben és módon.
DE igyekszem megérteni azáltal, hogy összefüggés, egység legyen ebben, ne ellentmondás. Ha ellentmondást vélek felfedezni, akkor a személyes értelmezéssel van baj, nem a Bibliával.
Isten nem tanít, nem mond két félét.
Már Izajás is Istennek nevezi próféciájában a Megváltót, de Tamás apostol is megvallja ugyanezt. Lehet a ti hamis bibliátokban ezeket is eltörölték, de az eredetiben ott vannak. Én nagyon sajnálom, hogy ennyire eltértetek a kereszténységtől, ennyire beszennyeztétek Isten tiszta imádatát a brooklyni hamis próféták és tévtanítók zagyvaságával.
21
Ha JW tanúi nem is keresztények... de mindegy.
Ha nem imádod Jézus Krisztust, még az Igazságban sem vagy Benne.
Csak is Márta lehetsz jobb esetben...
Csak a Máriák választották a jobb részt, ami el nem vétetik tőlük. Ők leborulnak Jézus lábai elé és imádják Őt. Isten ilyeneket keres ..
Nem célom a Jehova tanúival vitatkozni, mert értelmetlen. A következő az lesz, hogy "idézik" a New Catholic Encyclopedia-ból, hogy a Szentháromság valóban ilyen-olyan babiloni tévtanítás, amelyet az első keresztények nem is ismertek (és hopsz, itt már nincs is forrás).
Elolvastad egyáltalán mit írtam? Az Atyának tulajdonítjuk a teremtést, Ő azonban a Fiú és a Szentlélek által teremt.
A Szentlélek az isteni lényeg, az Isten ajándékozó, végtelen és éltető szeretete. Nem véletlenül hívjuk héberül רוח״"-nak (ejtsd: ruach, a németes "ach" h-val), latinul pedig Spiritus-nak, melyek elsődleges jelentése lélegzet. Az Isten éltető lélegzete, ereje; akit belénk lehelt; s fizikai fogalmakkal ki sem lehet fejezni ezért van, hogy a "vizek fölött lebeg" s misztikusan viselkedik a Szentírásban.
Remélem érthető voltam.
Primo, nem vagy keresztény, mert nem a SZENTHÁROMSÁG Nevére keresztelkedtél, s nem fogadod el az APOSTOLI hitvallást. Értem én, hogy a JW kereszténynek vallja magát; de a férfiból sem lesz nő, hiába gondolja magát annak.
Secundo, hol állítottuk, hogy az Isten kétfélét tanít?
Látom alapvető fogalmi zavarok vannak.
A יהוה (helyes kiejtése Jahve) az Isten az Ószövetségben kinyilatkoztatott neve.
Az egyetlen, igaz és élő Isten a Szentháromság. A Szentháromság isteni lényegénél s végtelen szereteténél fogva egy, habár három személyből áll: az Atyából, a Fiúból és a Szentlélekből.
Félreértésre adhat okot, hogy a latin liturgikus szövegek könyörgései "Deus"-ként (= Isten) szólítják meg az Atyát. Ez nem jelenti, hogy egyedül az Atya lenne az Isten.
Aki a Szentháromság létéről akar vitatkozni, az legyen szíves, és olvassa el a https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__.. közelmúltban kiírt kérdésnél írtakat, s az esetleges ellenérvet ott írja le, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!