Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten már akkor tudta, hogy a...

Isten már akkor tudta, hogy a Sátán felfog lázadni ellene mikor mèg megse teremtette?

Figyelt kérdés

márc. 19. 16:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%

#7.

Az OK,hogy tudatlan vagy,csak azt nem értem,ezt miért hangoztatod!

Az Újszövetségben sehol sem találsz utalást arra,hogy Isten nem azonos JHWH-val!

Ökörségedet magad eszelted ki,vagy másét propagálod?

márc. 20. 18:54
 12/15 anonim ***** válasza:

11

Jézusa atyja nagyobb mint ő!

Az atya, ha egyenlő YHVH-val akkor egyértelmű, hogy nem Isten! Csupán a szentháromság 1/3 (vagy talán 2/5 része)! Egyharmad isten nem isten! Ha hárman együtt vannak, csak akkor nevezhető Istennek!

Bár neked ezt hiába magyarázom, ha hiányoznak a matematikai alapok!

márc. 20. 20:59
 13/15 anonim ***** válasza:
47%

#12!

Az Istent nem lehet emberi fogalmakba zárni, így a matematikai képleted értelmezhetetlen.

márc. 21. 07:01
 14/15 IstenGyermeke1 ***** válasza:

A Szentháromság egy. Az Isten, együtt, mert egylényegű. Ugyanaz az Isten, aki az Ószövetségben Jahvének nevezte magát.

Ha nem ismered, nem érted a Szentháromság dogmáját, nagyon szépen kérlek, ne próbálj okoskodni. Több ezer éve támadják ezt a kereszténységben, s minden Szentháromság-tagadásra, ami felmerült volt válasza a Szentszéknek. Nem véletlenül valljuk ezt már 2000 éve.

márc. 21. 08:50
 15/15 anonim ***** válasza:

14

Okoskodással nem jutsz előre! Az Isten egy, a szentháromság egy, de mégis külön említi a Biblia egyetlen mondatban az Atyát és a fiút, külön az Istent és a bárányt.

"

A (Bárány) odament, és átvette a trónon ülő jobbjából a könyvet."

Jel 5.8

"Nagy szóval kiáltották és mondták: "Üdv Istenünknek, aki a trónon ül és a Báránynak!"

Jel 7.11

"De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma.

Jel 21.23

Tehát külön vannak! A fiú maga mondja, hogy az atya nagyobb nála, sőt külön akarattal bír!

Ami az egységet még, ha bele is magyarázod megbontja! Más a gondolkodásmódjuk, máshogy viselkednek, tehát ha mindhárom isten, akkor 3 isten van. Legalábbis a te logikád alapján! Szerintem viszont csak a teremtő Isten, lehet Isten és öröktől létező. Az isteni személyek különállósága nem öröktől való, az már a teremtés része! "Az Úr alkotott engem az idők kezdetén"

Jézus az ószövetség kegyetlen tömeggyilkos istenét nevezi atyjának. Tehát ő az atya és megismerhettük a viselkedését, az újszövetségből, pedig a fiú mentalitása látszik!

márc. 21. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!