Szerintetek igaz vagy hamis az hogy Jehova tanúi vezető testületi tagjai szándékosan félrevezetni a tagokat?
Nem tudom értelmezni a szavazást.
És nem tudom, hogy szándékos félrevezetésről van e szó, vagy csak a szokásos megalomán képzelgésnek.
Nem igaz, hamis állítás.
32 éve olvasom, tanulmányozom a Bibliát, több fordításban is.
Valamint más forrásanyagoknak is utána kutatok, hogy lássam igaz-e amit olvasok.
Eddig még nem tapasztaltam félrevezetést. Sőt a Bibliában egyértelmű, hogy csak egy választott népe van egységesen Istennek, ahogy a történelem során mindig is így volt. Más népek, akik egyéni vallásokkal, szokásokkal éltek, soha nem voltak Isten népe, nem választotta ezeket az embereket.
Ez abból is látszik, hogy a pászka, vagy is a kovásztalan kenyér is szövetséget jelzett Isten és a népe között, mint akiket a többi emberek közül kiválasztotta magának.
Nem emberek választanak, és hoznak feltételeket, hanem Isten.
Ők pedig nem vallások sokféleségében tartózkodtak, hanem egy egyetlen egységes imádati formában, egy tanítással, vezetéssel.
3#
Egész érdekes, hogy 32 év alatt nem találkoztál Jézussal...
4
Távol áll tőlem, hogy bárkit megbántsak. azonban neked ez egy fanatikus beidegződés Jehova Tanúival szemben.
Pedig már nem egyszer említettem neked, hogy Jézussal mindenki "találkozik", aki a tanítványa lesz. Ez pedig az atyján múlik.
Ennek ellenére még mindig ugyanezzel az állítással szeretnéd a Jézus iránt érzett hálánkat szeretetünket nem létezőnek bizonyítani.
Közben pedig folyamatosan kapjuk Jézustól, mint a gyülekezet fejétől az irányítást, hogy mit kell tennünk, hogyan végezzük a szolgálatot, hogyan mutassunk be imádatot az Atyjának, Hogyan éljük a mindennapi életünket.
Szinte már megszállottan továbbra is ez a reakció nálad, bármit is mondok.
🤦♀️
5
Kedves Borzas...
"A kiválasztottság gőgös érzése mindig jó :)"
Neked is csak azt mondhatom, ami a szívemben van, mert tudod ami az ember szívében van, az van a száján is.
Nem vagyok gőgös, sosem voltam az, sőt azt tanuljuk, hogy másokat különbnek tartsunk magunknál. Jézus sem volt az, csak mert Isten Őt választotta ki egy feladatra.
A "kiválasztottság" pedig semmilyen okot nem ad a gőgősségre.
Sőt: Jézus szerint, semmirekellő szolgák vagyunk.
(Lukács 17:10) 10 Ugyanígy ti is, ha megtettétek mindazt, amit feladatul kaptatok, mondjátok: »Semmirekellő rabszolgák vagyunk. Azt tettük, amit tennünk kellett.«”
Csak Ti állítjátok be úgy, hogy mi ezért milyen nagyra tartjuk magunkat. Tévedés, semmivel nem vagyunk különbek.
Miért? Mert ezeket a feladatukat kaptuk, nem magunktól van, vagy a saját tehetségünk, vagy erőnkből végezzük.
Isten szelleme az ami képesít, tanít.
(1Korintusz 4:7) 7 Mert ki tesz téged mástól különbbé? Igen, mid van, amit nem kaptál?
Akkor az apostolokat is vádolhatnánk, mert Ők bizony egymással is versenyeztek, hogy ki a nagyobb közülük.
Jézus pedig helyreigazította őket, hogy a keresztény életet élő nem nagyobb, vagy előkelőbb másoknál, csak mert feladatot bíztak rá.
NAGY FELELŐSSÉG. Amivel majd elkell számolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!