Vidéki, kisvárosi zsidók honnan vesznek kóser ételt?
Figyelt kérdés
2024. márc. 7. 15:54
1/6 anonim válasza:
Vidéken is láttam már olyan bolti terméket, ami a felirata alapján „kóser” volt. Azt viszont már nem tudom megállapítani, hogy valóban az is lehetett-e, vagy csak egyszerűen rá volt írva.
2/6 anonim válasza:
@1 Végül is tulajdonképpen mindegy, semmi baja nem lesz a nem kóser kajától sem, mint ahogy a világon élő sokmilliárd másik embernek sincs tőle semmi baja. A tudat a lényeg, hogy úgy tudja, hogy kósert eszik.
4/6 anonim válasza:
Nekik nem az a fontos, hogy kóser legyen, hanem a hitük.
5/6 anonim válasza:
Képzeld el, bőven létezik szerte a világban olyan hely, ahol NEM LEHET bigott ortodox zsidó módjára létezni. Azt szokták mondani (zsidók maguk, nem én találom ki), hogy kétféle zsidó van, az egyik, aki azért annyira nem ragaszkodik a valláshoz, a másik meg aki disszidált Kelet-Európából...
6/6 anonim válasza:
Általában megoldják, mert akinek ez fontos, az rendel, és/vagy eljár Pestre vagy máshová bevásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!