Mi történne, ha kiderülne, hogy Isten Évát alkotta meg először és nem Ádámot? Min változtatna ez férfiközpontú világunkban? Lehet-e a férfi valójában a nő mutációja?
Hát igen, ez jó kérdés, én nem tudom, de ezt írja a wikipedia:
Srínivásza Rámánudzsan elmondása szerint Namagiri Thayar istennő segítette álmában a matematikai tételek felfedezésében. Az ő képletét fejlesztették tovább és használják alapul a számítástechnikában is. Most tudtam meg, gondoltam, a "más vallások női" dolog miatt lehet köze akár a kérdéshez is.
Akkor mutass nekem tényeket vallásból.
Namagiri Thayar istennő létezéséről sem tudok tényeket, de mint vallási entitás,(Hindu istennő) úgy létezik. A mennyországról sem tudok tényeket, de mint vallási dolog: létező.
Ő ezt mondta, én ezt adtam tovább.
Ennyi.
Értem, de ez vallás kategória. Rámánudzsan ezen állítása rávilágít arra, hogy a hinduizmusban a női isteneknek milyen szerepe van- erre gondoltam. Ha cáfolni szeretném, elfogultsággal, esetleg hazugsággal kellene őt vádolnom szerintem. Persze elképzelhető, hogy vallási elfogultságból állította, de kitudja. Hogy ezt mondta, azt a wiki tényként kezeli, a többi meg vallás.
De Téged is értelek, én tényként állítottam az ő állítását, de csak figyelemfelkeltésből, érdekességképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!