Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történne, ha kiderülne,...

W. Tamás kérdése:

Mi történne, ha kiderülne, hogy Isten Évát alkotta meg először és nem Ádámot? Min változtatna ez férfiközpontú világunkban? Lehet-e a férfi valójában a nő mutációja?

Figyelt kérdés
A Keresztény vallás Bibliája ennek ellent mond. De mit mondanak más vallások szent szövegei? Hogy is volt ez? Nő volt az első ember vagy férfi? Melyik is a teremtés koronája?

2024. márc. 3. 19:25
1 2 3
 21/29 Tatyó ***** válasza:
A PI eddigi legpontosabb képletének alapja is Namagiri Thayar istennőtől származik.
2024. márc. 7. 14:58
 22/29 anonim ***** válasza:
És ezt mi bizonyítja? Az, hogy úgy gondolod?
2024. márc. 10. 13:26
 23/29 Tatyó ***** válasza:

Hát igen, ez jó kérdés, én nem tudom, de ezt írja a wikipedia:

Srínivásza Rámánudzsan elmondása szerint Namagiri Thayar istennő segítette álmában a matematikai tételek felfedezésében. Az ő képletét fejlesztették tovább és használják alapul a számítástechnikában is. Most tudtam meg, gondoltam, a "más vallások női" dolog miatt lehet köze akár a kérdéshez is.

[link]

2024. márc. 10. 19:34
 24/29 anonim ***** válasza:
"Elmondása szerint", tehát az nem tény. Ellenben a munkássága nevezhető kvázi megcáfolhatatlan ténynek.
2024. márc. 10. 19:41
 25/29 anonim ***** válasza:
*Illetve tények halmazának.
2024. márc. 10. 19:42
 26/29 Tatyó ***** válasza:

Akkor mutass nekem tényeket vallásból.

Namagiri Thayar istennő létezéséről sem tudok tényeket, de mint vallási entitás,(Hindu istennő) úgy létezik. A mennyországról sem tudok tényeket, de mint vallási dolog: létező.

Ő ezt mondta, én ezt adtam tovább.

Ennyi.

2024. márc. 10. 19:52
 27/29 Tatyó ***** válasza:
de amúgy mire akartál ezzel utalni? Neked mi lenne a tény ebben az esetben?
2024. márc. 10. 19:59
 28/29 anonim ***** válasza:
Arra próbáltam célozni, hogy a vallásokon belül legfeljebb relatív és elképzelt tények lehetnek, abszolút tények viszont soha. És ami abszolút tény, azt ostobaság a vallásokhoz kötni. Csupán erre próbáltam reflektálni. Lehetek én is egy matekzseni, és ha már az vagyok, akkor szakmai körökben ismerik a munkásságomat. Viszont ha azt mondom, hogy mittudomén Ganja istennő világosított fel, miközben ezekre rájöttem, akkor nem véletlenül fognak körberöhögni.
2024. márc. 10. 20:07
 29/29 Tatyó ***** válasza:

Értem, de ez vallás kategória. Rámánudzsan ezen állítása rávilágít arra, hogy a hinduizmusban a női isteneknek milyen szerepe van- erre gondoltam. Ha cáfolni szeretném, elfogultsággal, esetleg hazugsággal kellene őt vádolnom szerintem. Persze elképzelhető, hogy vallási elfogultságból állította, de kitudja. Hogy ezt mondta, azt a wiki tényként kezeli, a többi meg vallás.

De Téged is értelek, én tényként állítottam az ő állítását, de csak figyelemfelkeltésből, érdekességképpen.

2024. márc. 11. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!