Ki hogyan képzeli el a poklot? (Már amennyiben hiszel benne )
A Biblia testi feltámadásról ír, s bár a lélek is szenvedhet, mert a bukott angyalok esetén egyértelműen írja a Biblia. Nekik pedig nincs testük, mert lelkek. A mikéntjét pedig nem tudjuk, Jézus csak hasonlatokban beszél, hogy az emberek el tudják képzelni, milyen a kárhozat.
Égetted már meg magad? El tudod képzelni milyen élve elégni? Ha az neked nem kínzás, hát...
A mese szerint a "pokolban" nem a testünk,hanem a halhatatlan isteni eredetű "lelkünk" szenved az "örökké égő" tűztől.
Nyilván,sosem próbáltam hogyan szenvedhet tűztől a testetlen lelkem,de ebben még senki sem szerzett tapasztalatot,de én szkeptikus vagyok ebben.
Szenvedni csak élő ember képes,márpedig a Biblia szerint az ember CSAK akkor élő lélek,ha Isten éltető lehelete élővé teszi és életben tartja.
A "pokol tüzében" pedig holtak lelkei szenvednek,de azt még senki sem árulta el,hogy kik tartják fenn az örökké égő tüzet.
A Biblia lehet neked egy mese, nekünk nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!