Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hogyan képzeli el a poklot?...

Ki hogyan képzeli el a poklot? (Már amennyiben hiszel benne )

Figyelt kérdés
febr. 24. 21:52
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

A Biblia testi feltámadásról ír, s bár a lélek is szenvedhet, mert a bukott angyalok esetén egyértelműen írja a Biblia. Nekik pedig nincs testük, mert lelkek. A mikéntjét pedig nem tudjuk, Jézus csak hasonlatokban beszél, hogy az emberek el tudják képzelni, milyen a kárhozat.

febr. 27. 17:32
 32/36 anonim ***** válasza:
1 Kor. 15,44.: „Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is.”
febr. 27. 20:13
 33/36 anonim ***** válasza:
0%
Nem úgy mint 1 kinzó kamrát. Ott isten elégeti a gonosz embereket és ott nekik már nincs tovább.
márc. 7. 19:54
 34/36 anonim ***** válasza:
38%

Égetted már meg magad? El tudod képzelni milyen élve elégni? Ha az neked nem kínzás, hát...

márc. 7. 20:59
 35/36 anonim ***** válasza:
27%

A mese szerint a "pokolban" nem a testünk,hanem a halhatatlan isteni eredetű "lelkünk" szenved az "örökké égő" tűztől.

Nyilván,sosem próbáltam hogyan szenvedhet tűztől a testetlen lelkem,de ebben még senki sem szerzett tapasztalatot,de én szkeptikus vagyok ebben.

Szenvedni csak élő ember képes,márpedig a Biblia szerint az ember CSAK akkor élő lélek,ha Isten éltető lehelete élővé teszi és életben tartja.

A "pokol tüzében" pedig holtak lelkei szenvednek,de azt még senki sem árulta el,hogy kik tartják fenn az örökké égő tüzet.

márc. 12. 00:43
 36/36 anonim ***** válasza:
81%

A Biblia lehet neked egy mese, nekünk nem az.

márc. 12. 19:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!