Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek van szabad akarata?...

Istennek van szabad akarata? Tud gonosz lenni?

Figyelt kérdés

febr. 20. 19:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%
Senkinek sincs szabad akarata, így istennek sem.
febr. 20. 20:21
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
Van szabad akarata, és gonoszkodni tud, ha akar.
febr. 20. 20:38
 13/27 anonim ***** válasza:
62%

Szia Luci

Ha nem lenne szabad akarata, akkor nem tudott volna adni abból ami nincs, hiszen korlátokkal élne. Azonban az Ő szabad akarata, nem egyenlő azzal a szabad akarattal, mint amit mi kaptunk. Az emberek szabad akarata nem mindenre terjed ki.

PL: Az ember Nem határozhat arról, hogy mi az ami neki jó, a javát szolgálja, és mi az ami rossz. Mint láthatjuk az ember sok mindent "jónak lát", de a vége csalódás...és halál.

(Példabeszédek 14:12) 12 Van olyan út, mely jónak tűnik az embernek, de végül a halálba vezet.

Isten soha nem használja a hatalmát, a szabad akaratát gonoszkodásra. Ilyen tulajdonság, hogy gonosz, nincs benne.

A főbb tulajdonságait mindig egyensúlyban tartja, és ítéletet is ennek fényében hoz.

Ha bármelyik tulajdonságát jobban, vagy erősebben használná a többinél, akkor annak rossz következményei lennének ránk nézve.

Pl ha nem lenne az igazságossága összhangban az irgalmával és a szeretetével, már mindenki meghalt volna.

Sem Istenben, sem Jézusban nincs gonoszság.

febr. 20. 21:56
 14/27 anonim ***** válasza:

"Isten nem létezik?"

"Hiszen ha létezne akkor nem hagyná ezt a sok gonoszságot igazságtalanságot szörnyűséget ami a világban folyik nap mint nap."

Lehet kicsit hülyén fog látszani az én meglátásom és tippelésem, de szerintem itt a földön mindenki saját magának az Istene, sőt már én lassan, hogy aki rossz volt, sok szemétséget és gonoszságokat csinált, pokolra kerül, lassan én már nem hiszek ebben. Szerintem mindenkinek amilyen a tulajdonsága, nem fog a halála után büntetést kapni érte, hanem ugyanazt kapja vissza mindenki ugyanazt a státuszt, amiben volt a születése előtt, a semmit.

Szerintem ezt csak azért találták ki, hogy mert az emberek is félnek de rendesen egymástól és hogy valamivel zsarolják az embereket, csak félelemben tartásként eszelték ki a mennyország és pokolban való hitet, hogy az embereket megfékezézzék, hogy mert az emberek annyira félnek egymástól a földön, hogy ne legyen annyi katasztrófa és baj az emberek miatt a földön.

Nem sértem meg a vallásosokat, de ha valaki rossz volt a földön és kegyetlen volt, akkor pokolra kerül, én már nem hiszek ebben.

És ha engem kérdeztek, szerintem az Isten mindenki magának az, aki okosan gondolkozik és jól tudja magát nevelni, fegyelmezni, annak lesz mennyország az élete, aki buta, lusta és nem gondolkodik rendesen az eszével a fejében, annak lesz pokol az élete.

Én szerintem ahogy én látom ezt a világot, itt mindegy milyen a stílusod, viselkedési modorod, nem fog senki kerülni sehova a halála után, nem fog büntetést kapni senki ahogy viselkedett a földön az életében, hanem aki agresszív, kegyetlen, bánt másokat, ez a vérében van benne és a nevelésében. Kit hogy neveltek, kinek milyenek a génjei olyan lesz a stílusa és a viselkedés modora is.

A menny és pokol, az csak zsarolás, hogy az embereket meglehessen védeni egymástól, mert az emberek egymástól félnek a legjobban.

febr. 20. 22:34
 15/27 Potyondi Gergely ***** válasza:
Csecsemők sohasem kerülhetnek pokolra, így az özönvízben és az egyiptomban elhunyt csecsemők a mennybe jutottak.
febr. 20. 22:49
 16/27 anonim ***** válasza:

15

Kedves Gergely.

Ez mikor történt meg, ugyan is Jézus nyitotta meg az utat a feltámadás lehetőségét illetően, senki nem előzhette meg ebben.

Ugyanakkor azt írja, hogy sorrendben lesz a feltámadás. Először azok támadnak fel, akik Krisztussal egységben haltak meg. Ők az égi elhívás részesei.

A földi feltámadás pedig Krisztus ezer éves uralma alatt fog elkezdődni.

febr. 20. 23:14
 17/27 anonim ***** válasza:
64%

"Csecsemők sohasem kerülhetnek pokolra, így az özönvízben és az egyiptomban elhunyt csecsemők a mennybe jutottak."

Az egy dolog, ettől még ártatlan kisgyermekek tömeges lemészárlása az egyik leggonoszabb tett amit csak el lehet képzelni.

febr. 21. 07:23
 18/27 anonim ***** válasza:

17

Mielőtt válaszolok, előre bocsátom, hogy nem vagyok kegyetlen, érzéketlen, főleg ha gyermekekről van szó, még ha annak is látszik.

Az Isteni igazságszolgáltatás nem gonoszságból fakad.

Sajnálattal olvasom, Egyiptomiaknak szánt védőbeszédeket.

Ugyan is Ők kezdték elnyomni Isten népét, sanyargatták őket, és a Fáraó elrendelte a megszületett fiú csecsemők azonnali megölését, és azt mondta a bábáknak, hogy mondják azt, hogy halva született a gyermek.

Én pedig Isten védelmében írok, nem mint ha nem tudná magát megvédeni.

Isten közbeavatkozásának köszönhető, hogy Mózest nem ölték meg.

A másik ok, hogy magát a Fáraót, a több millió istenséggel együtt, Istenként imádták, mint aki maga is Isten.

Ki tudja mennyi fiú gyermeket öltek meg, mire Mózes felnevelkedett.

Ja az nem baj, hogy Isten népének károkat okoznak.

Ebből is látható némelyek szerint, hogy Istennel szembe lehet helyezkedni következmények nélkül.

A Fáraó elutasította Isten kérését, aki többször is kérte, hogy engedje el a népét. Csiki-csuki játékot játszott Istennel, próbára téve az irgalmát.

A büszke Fáraó hülyének nézte a Teremtőt.

A csapásokból sem tanulta meg, hogy Ő is csak egy ember, és nem áll egy szinten az Alkotójával.

Isten elégtételt vett, az Egyiptomiak gyilkosságaiért, és gonoszkodásaiért. Ugyanakkor a Fáraó Istensége is kerékbe tört, mert nem volt semmilyen hatalma megvédeni még a saját fiát sem. Ezzel Isten tisztázta, hogy ki Az, akinek az életünket köszönhetjük.

Napjainkban sok ember játszik Istennel ugyan így. S mivel nincs azonnali következménye, úgy vélik megúszhatják.

febr. 21. 08:47
 19/27 anonim ***** válasza:

Isten nem létezik?"

"Hiszen ha létezne akkor nem hagyná ezt a sok gonoszságot igazságtalanságot szörnyűséget ami a világban folyik nap mint nap."

Lehet kicsit hülyén fog látszani az én meglátásom és tippelésem, de szerintem itt a földön mindenki saját magának az Istene, sőt már én lassan, hogy aki rossz volt, sok szemétséget és gonoszságokat csinált, pokolra kerül, lassan én már nem hiszek ebben. Szerintem mindenkinek amilyen a tulajdonsága, nem fog a halála után büntetést kapni érte, hanem ugyanazt kapja vissza mindenki ugyanazt a státuszt, amiben volt a születése előtt, a semmit.

Szerintem ezt csak azért találták ki, hogy mert az emberek is félnek de rendesen egymástól és hogy valamivel zsarolják az embereket, csak félelemben tartásként eszelték ki a mennyország és pokolban való hitet, hogy az embereket megfékezzék, hogy mert az emberek annyira félnek egymástól a földön, hogy ne legyen annyi katasztrófa és baj az emberek miatt a földön.

Nem sértem meg a vallásos embereket, de ha valaki rossz volt a földön és kegyetlen volt, akkor pokolra kerül, én már nem hiszek ebben.

És ha engem kérdeztek, szerintem az Isten mindenki magának az, aki okosan gondolkozik és jól tudja magát nevelni, fegyelmezni, annak lesz mennyország az élete, aki buta, lusta és nem gondolkodik rendesen az eszével a fejében, annak lesz pokol az élete.

Én szerintem ahogy én látom ezt a világot, itt mindegy milyen a stílusod, viselkedési modorod, nem fog senki kerülni sehova a halála után, nem fog büntetést kapni senki ahogy viselkedett a földön az életében, hanem aki agresszív, kegyetlen, bánt másokat, ez a vérében van benne és a nevelésében. Kit hogy neveltek, kinek milyenek a génjei olyan lesz a stílusa és a viselkedés modora is.

A menny és pokol, az csak zsarolás, hogy az embereket meglehessen védeni egymástól, mert az emberek egymástól félnek a legjobban.

febr. 21. 08:53
 20/27 anonim ***** válasza:
42%

Ezzel gyakorlarilag azt bizonyítottad, hogy Isten még a fáraónál is rosszabb volt. Hisz nem elég hogy pont ugyanolyan gonosz és kegyetlen volt, mint ő, de ráadásul Isten a gonoszságait puszta kicsinyességből és bosszúszomjból tette meg. Csak azért gyikkolt ártatlan gyermekeket, hogy beintsen valakinek aki nem úgy táncolt, ahogy ő fütyült...

febr. 21. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!