Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a testnek feltámadása?

Mit jelent a testnek feltámadása?

Figyelt kérdés

1 Kor. 15,44.: „Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test

is.”

febr. 14. 21:41
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Az apostolok cselekedeteiben írva van, hogy több ezer ember eladta a vagyonát, csatlakozott és beadták a közösbe (szétosztották). Mi történt velük? Miért adták el a vagyonukat? Megszabadultak egy "földi" kötődéstől?

A kötődés, a ragaszkodás megnehezíti a tisztánlátás. Eszmékhez, nézetekhez, vagyonhoz, személyekhez és még sok mindenhez ragaszkodhat, kötődhet az ember. Nem szolgálhatunk két urat! A nagy parancsolatot csak akkor tudjuk betartani, ha csak Istent szolgáljuk. MINDEN másról le kell mondani. Ez egy valóban rendkívül nehéz feladat. Ezért nem szaladgálnak szent lélekkel megáldott emberek az utcákon :)

Az ember az igazát egyféle módon tudja valóban bebizonyítani. Ha saját magán bemutatja az eredményt. Én ezen munkálkodok és érezhetően haladok. Hétről hétre újabb megértésben részesülök. Ha az Úr akarja, akkor célba érek. Ha nem, akkor nem. Én egy semmi vagyok - ahogy Pál apostol is megírta. Az Úr az én pásztorom és terelget engem. Az Úr mindenható. Csakis a végtelen alázat az egyedüli elfogadható magatartás annak, aki fel akar támadni. Ezen felül meg kell látni, hogy mindannyian egyek vagyunk. Hát persze, hogy szeretnünk kell egymást, mert önmagunk szeretete ugyanaz, mint a másik ember szeretete. Nincs más, nincs külön. Egy az Isten.

febr. 18. 06:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!