Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számotokra mekkora motivációt...

Számotokra mekkora motivációt add az örökélet reménysége és az mit sugall számotokra, hogy Jézusnak üresen találták a sírját és legyőzte a halált és a Sátánt is és mi keresztények egy valójában élő Istenben hiszünk aki feltámadt?

Figyelt kérdés
egyedül az urunknak Jézusnak találták üresen a sírját, meghalt Buddha is Marx is Darwin is és Mohamed is

febr. 5. 08:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

10

Bizony így van ez. Ártatlan embereket gyilkoltak le Jézus, és Isten nevében, mert nem fogadták el a hamis Biblia ellenes tanításokat.

El tudod képzelni, hogy akár Jézus, akár a tanítványai ilyet tettek volna, amiért elutasították Őket?

Ellenkezőleg, nem pazarolták az idejüket ilyen emberekre, és felhatalmazást sem kaptak, hogy emberek életére törjenek, ha nem fogadják el amit mondanak. Sokkal inkább tovább mentek, és keresték azokat, akik méltók Isten királyságának jó hírére.

"régi szép idők"

Szerinted ezek szép idők voltak? Isten szégyene az amit a nevében elkövettek, messze eltávolodva Krisztus tanításától, a keresztény élettől és életformától.

Ők lennének Isten kiválasztottjai? Ők, akik Krisztus tanítása ellenére, belekeveredtek a világba, szövetséget kötöttek az emberi hatalmakkal, hogy így erősítsék a "pozíciójukat"?

Krisztus messiási uralma nem része a világnak, és nincs emberi politikai kifejeződése. Ezt maga Jézus is megmondta Pilátusnak. Ellenben Ők is harcolnának, háborúznának, ahogy más nemzetek teszik.

A keresztény soha sem másokat üldöz, hanem Ő az üldözött, akik bántanak a világban zajló események miatt, mert semlegesek. Nem avatkoznak bele.

febr. 5. 22:39
 12/21 anonim ***** válasza:

Semmiféle motivációt nem ad, sőt épp ellenkezőleg: lehoz az életről.

Az ad motivációt, hogy tudom: az élet véges, és fogytán az időm.

febr. 6. 06:44
 13/21 anonim ***** válasza:

12

Sajnálom, hogy így látod. Az élet jelenleg valóban véges. De nem marad ez mindig így. Ellenben Jézus feleslegesen nem jött volna meghalni.

febr. 6. 10:58
 14/21 anonim ***** válasza:

Ne sajnálj. :D

Voltam keresztény, szóval tudom, milyen az örök életben hinni.

A magam részéről nem hiszek Jézus halálának teológiai vonatkozásaiban, így abban sem, hogy ő elhozná az örök életet.

Maximum a tudomány fog valamit összeütni az ügyben, de van kétségem afelől, hogy az globálisan jó lenne/lesz-e.

febr. 6. 11:14
 15/21 anonim ***** válasza:
#13-nak ment az előző, #14-es kommentem, pontosabban.
febr. 6. 11:14
 16/21 anonim ***** válasza:

Hogy ne sajnálnám, minden ember értékes Isten szemében.

Jó volna tudni, mit jelent neked az örök élet, ami miatt ez nem vonzó, hanem ellenszenves.

febr. 6. 12:11
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

"Jó volna tudni, mit jelent neked az örök élet, ami miatt ez nem vonzó, hanem ellenszenves"

Persze, hogy ellenszenves, hiszen, az örök élet hívei nem arra koncentrálnak, hogy ebben a világban boldoguljanak, hanem ezt a világot lebecsülik, és mindent annak érdekében tesznek, hogy "odaátra" biztosítsák a helyüket. Ez volt az oka annak, hogy vallásosként céltalanul éltem az életem. Ezért képesek komolytalan szabályokat hozni a híveiknek, és felesleges bűntudatot kelteni bennük. Nálatok Jehova tanúinál például még az orális és anális szex is bűn. Mások a Harry Pottert démonizálják.

Az örök élet hívei abban hisznek, hogy "odát" majd gondtalanul élhetik az életüket, mert nem lesznek nehézségek, vagyis egy álomvilágba vágynak. A nehézségek viszont kellenek az emberi életbe, mert azáltal fejlődik az ember. Egy olyan világban, ahol nincs nehézség, szerintem mindenki csak leépülne. A jó és a rossz kiegészítik egymást, utóbbi nélkül előbbi értelmezhetetlen.

Az örök élet hívei félnek a haláltól, ami burkoltan kihat az életükre. Teljes életet élni úgy lehet, ha az ember elfogadja a halált, mint azt a tényt, hogy bizony benne van a pakliban, hogy az ember megsemmisül.

És nincs tovább. Vége. Mindennek vége.

Aki eddig eljut, az szerintrm sokkal minőségibb életet fog élni, mint az, aki az örök életben vágyik. Jobban fog merni kockáztatni, mert tudja, hogy az ideje véges. Ezért bár a vallásos emberek lehet, hogy boldogabbak, de többségében aligha sikeresebbek, mert hiányzik belőlük a kockázatvállalás.

Végül, de nem utolsó sorban, én nem akarnék egy olyan világban élni, ahol nincs szex, pizza, videojáték, anime, éjszakai szórakozóhely, mozi és a többi. Számomra halál uncsi lenne, márpedig a Bibla alapján, ami a mennyben történik halálosan unalmas (Jel 4-5. fejezetek).

febr. 6. 13:52
 18/21 anonim ***** válasza:

17

Értem, és köszönöm, hogy őszintén megosztottad a gondolataidat.

Sajnálom, hogy így gondolod, hiszen Isten nem azért állított fel erkölcsi alapelveket, mert jó dolgoktól szeretne megfosztani.

A Harry Potterről csak annyit, hogy nem tilos elolvasni, viszont Én személy szerint, azért tartózkodom tőle, mert ezek nem Istentől jövő tiszta dolgok, ezért az elmémet, nem szeretném rossz dolgokkal megtölteni.

A szexualítással kapcsolatos okaid pedig természet ellenesek, ellenben nem tiltaná Isten az ilyesmit, ahogy a homoszexualitás is.

A nemiszervek használatának meg van a helye.

Isten pedig nehézségek nélkül hozta létre a Földönlévő életet, és mivel Ő maga tiszta, szent, ezért az életben semmi ilyesmit nem állít fel a teremtményeinek. Nem vallana szeretetre, és ellentmondana a tulajdonságainak, ami Őt jellemzi.

Pl. Isten boldog Isten és nem boldogtalan, Az ember pedig úgy fejlődik, hogy Isten elmondja, mi az ami rossz, és azt, hogy milyen következményekkel jár annak megélése.

Egy szerető szülő nem hagyná, hogy csak azért nyúljon a gyermeke a forró kályhához, mert így fejlődik, vagy szerez tapasztalatot.

A haláltól pedig nem kell félni, mert az egy állapot, még pedig a nem létezés állapota. Nyilván az ember nem szívesen mond le az életről, mert benne van a génjeinkben, az örök élet lehetősége. Tehát a halál eredetileg, nem lenne benne a pakliban. Ezért nem természetes, és nehéz beletörődni. Az agyunk kapacitása pedig olyan nagy, hogy nem csak 70-80 évre van tervezve. Ugyan minek hozott volna létre Isten akkora emberi agyat ilyen kapacitással, ha csak pár évet szánna neki?

Szex az lehet, a házastársak között. Pizza? Miért ne lehetne pizzát enni, vagy készíteni? Ebben semmi kivetni való nincs.

Az anime mint olyan, nem valóságot tartalmazó filmek, Isten igazsággal, valósággal szeretné az elménket megtölteni, nem mesékkel.

A szórakozás, kikapcsolódás pedig nem tilos, amíg egészséges keretek között zajlik.

A mennybe pedig nem megy senki, csak akikkel Jézus szövetséget kötött.

Isten az embert a földi életre szánta.

Annyi mindent nem tudunk a világegyetemről, sőt vannak a Földön felfedezetlen földrészek, helyek, látványosságok, amiket az ember még nem látott. Számtalan állatfaj létezik, amit lehetne látni, akár tanulmányozni, megfigyelni. De nem filmekből, hanem személyesen élőben.

Te ezekért lemondasz, az otthon, vagy moziban bezárt földről elrugaszkodott filmekért, mesékért.

Videó játék? Gondolod, hogy mi nem szoktunk néha videó játékkal játszani?

Még Én is játszok neten, amikor épen semmi teendőm nincs.

"odaátra biztosítsák a helyüket".

Tévedés, hogy mindenről lekell mondani, mint említettem.Az ember a tökéletlen agyával olyan dolgokat tud kitalálni, vagy létrehozni, hogy a 2-300 évvel ezelőtt élők, meglepődnének.

Az ember az agyának a 3-4 %át használja ma tökéletlenségben. Képzeld, mit tud majd tenni, ha tökéletességében, tökéletes, teljes kapacítással működő agyat használ.

Sajnálom, hogy úgy véled, Isten erre, és csak ennyir hozta létre az életet....

febr. 6. 16:16
 19/21 anonim ***** válasza:

A Harry Potterben semmi olyan nincs, ami az ember elméjét rossz dolgokkal töltené meg, ellenben a vallásos tanítások - különösen az olyasmik, mint amilyen te követsz - finoman fogalmazva hagynak némi kivetni valót.

Isten (ha létezik egyáltalán) maga soha nem nyilatkozott az anális és az orális szexről úgy, hogy az természetellenes lenne. Ez csak a te vallásod tanítása, amely a Biblia önkényes értelmezése alapján Isten szócsövének nevezte ki magát.

Meg amit az animékről írsz:

"Az anime mint olyan, nem valóságot tartalmazó filmek, Isten igazsággal, valósággal szeretné az elménket megtölteni, nem mesékkel."

Meglepő, hogy te nevezed az animét mesének, holott az isteni igazság, amiben te hiszel, konkrétan egy mesekönyv önkényes értelmezésén alapszik. Amiben a szamár megszólal, ahol sóbálvánnyá változik az ember, amiben olyan mitologikus figurák vannak, mint angyalok, ördögök, a Leviatán, Lilith. Ahol manna hull az égből, meg egy rakás meseszerű dolog történik benne.

Ehhez képest egy mélylélektani, pszichológiai anime sokkal többet tud tanítani, adni mint a Biblia.

A magam részéről tehát inkább az animék mellett teszem le a voksom, és az, hogy az üdvösségben nincs anime, számomra gáz. A Biblia hatása alatt meg eleget voltam, és nincs benne sok köszönet.

"A haláltól pedig nem kell félni, mert az egy állapot, még pedig a nem létezés állapota."

Valóban nem kell félni tőle, de a hívek minden bizonnyal félnek tőle, ezért hisznek a vallásban, mert az azt tanítja nekik, hogy megmenekülhetnek a haláltól.

"Szex az lehet, a házastársak között. Pizza? Miért ne lehetne pizzát enni, vagy készíteni? Ebben semmi kivetni való nincs... Videó játék? Gondolod, hogy mi nem szoktunk néha videó játékkal játszani?"

Arról beszéltem, hogy ezek "odaát" nem lesznek. Most nem fogok külön kitérni a Jehova tanúi teológiai nézeteire. Odaáton az üdvösséget értem, attól függetlenül hogy ki hogy értelmezi - Túlvilág/Menny/Örök élet stb. Ez a baj a vallásokkal, hogy mindegyik tudja a tutit, de egymásnak totálisan ellentmondanak.

"Az ember az agyának a 3-4 %át használja ma tökéletlenségben."

Ez egy téveszme, amely a mai napig forgalomban van. Valójában az ember az agyának közel 100%-át használja ki:

[link]

febr. 6. 17:25
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy így gondolod.
febr. 6. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!