Ha a katolikus egyház nem terjeszti véresen és erőszakosan a kereszténységet úgy, ahogy az iskolákban tanítják, akkor most európa bálványimádó lenne?
"Ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy ha nem lett volna a judaizmus, akkor kereszténység sem lenne."
Ezt jól látod, ha nem lett volna judaizmus, nem lett volna egy olyan nép, melynek körében a Messiás el tudott volna jönni. Ószövetség nélkül nincs Újszövetség.
"A katolikus egyház pedig azzal vált a világ részévé, hogy hamis vallásos tanításokat kevertek bele a tiszta imádatba."
Jó, de az őrtorony is sok hamis, pogány dolgot kevert a tiszta imádatba. E mellett számos hamis világvége dátumot is prófétált.
"Szidhatsz bennünket"
Úgy látszik, az nem baj, amikor te szidsz minden más vallásút :)
11
"az Őrtorony"...
Az örtorony, egy Biblián alapuló folyóirat, és nem egyenlő Isten szavával.
32 éve tanulmányozom Isten szavát, és soha egyetlen pogány dologgal sem találkoztam. De világvége jóslattal sem. Személy szerint sem Én sem a testvéreim nem hírdettünk ilyesmit, mivel nem is mondtak, vagy írtak iylet. Ezek az elkülönültek, vagy a helytelenséget elkövetők egyéni propagandája a valamikori testvéreik ellen.
Ha ez nem így volna, már rég nem lennék itt, akár hiszed akár nem.
Én egyetlen személyt, vagy is senkit sem szidok. Mindössze azt jegyzem meg, hogy sajnálatosan a kezükben a Bibliával, kiragadnak a saját személyiségüknek kedvező írásokat. Közben pedig az Isten által elhatározott szándékot, melyeket Próféciák tartalmaznak, kidobták a kukába. Szomorúsággal tölt el.
"más vallású"
Ha néha figyelembe vennék az emberek Isten teljes szavát, talán rájönnének, hogy Isten nem támogat "vallásokat" sosem tette.
Egyetlen imádatot szervezett meg a kiválasztott Ábrahámnak, és a leszármazottjainak, akik sajnálattal, időnként belekeveredtek más vallásokba.
A következményeket mindenki tudja, aki ismeri a történelmét a bibliai időknek. Sosem tanultak belőle ezért vesztették el az ígéreteket.
Jézus és az első követőit is ezzel lehetne vádolni, mivel "kritizálták a más vallásuakat", kaptak is rendesen....
A humanizmus is keresztény találmány...
13:
A tudományok terjedése előtt a vallás általános volt mindenkinek mindenhol.
A kereszténység előtt pedig eléggé visszafogott volt az ember és az alapvetően is az élet fontossága az azt megelőző vallásokban.
A kereszténységgel jött be az a világkép, ami szerint minden ember egyenlő és értékes.
Miért kéne rájuk gondolni? Tudom, hogy a katharoktól meglehetősen távol állt a humanizmus eszméje, de nekik olyan túl sok közük nincs a keresztényekhez azon kívül, hogy onnan váltak ki.
Értem én, hogy találtál valami ezoterikus cikket a katharokról, de mielőtt engem küldesz történelmet tanulni, neked nem ártana átismételni, kedves tudatlan idióta.
A humanizmusban az ember kerül középpontba, a katharok tanításában az ember romlott, bűnös, sőt maga a teremtett világ romlott, mivel a sátán teremtette. Ha szerinted ez a humanizmus, ostobább vagy, mint gondoltam. Pedig hozzászólásaid alapján sose tartottalak túl sokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!