A híres, gazdag emberek közül tényleg sokan sátánisták?
10
"szerintetek léteznek idegenek?"
Ha mind az Isten teremtményei vagyunk, nem vagyunk mind testvérek?
Isten szava szerint igen léteznek. De nem abban az értelemben, ahogy Te gondolod.
Az Izraeliták idejében, "idegeneknek, jövevénynek" nevezte Isten azokat, akik nem az Ő népéhez és a tiszta imádathoz, "valláshoz" tartoztak.
Ugyanakkor Jézus a következőket mondta:
(Máté 6:31–33) 31 Soha ne aggódjatok hát, és ne mondjátok, hogy »mit fogunk enni?«, vagy »mit fogunk inni?«, vagy »mit fogunk felvenni?«. 32 Mert mindezekért a nemzetek törik magukat. Égi Atyátok tudja, hogy szükségetek van mindezekre. 33 Így tehát állandóan tegyétek első helyre az életetekben a királyságot és Isten igazságos alapelveit, és akkor ezeket az egyéb dolgokat mind megadja nektek Isten.
Jézus azt az ígéretet tette, hogy ha életünkben első helyen van Isten, az uralma, és az alapelvei, és összhangban élünk azzal, Isten úgy intézi, hogy nem fogják nélkülözni az élet alapvető szükségleteit.
Ezt azok érzik akiknek nem szívügyük Isten szándéka, és nem is tesznek semmit, csak a kezüket nyújtják.
Jézus egyszer ezt mondta:
(János 6:26) . . .„Ti bizony nem azért kerestek, mert jeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyerekből, és jóllaktatok.
Kemény szavak. Sokan csak kapni akarnak, de tenni semmit.
"ne adj alamizsnát" (halászni tanítsd meg,
Nos ez eszembe sem jutott hirtelen. Teljesen egyetértek.
Jézus elsősorban szellemileg látta el az embereket, vagy is tanította őket, hogyan éljenek. És csak azután vendégelte meg őket, bár ennek más oka is volt.
Bemutatta, hogy az övéi soha nem fognak nélkülözni.
Nem ismeritek Krisztus tanítását...
"Távozzatok tőlem, átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készült. Mert éheztem és nem adtatok enni, szomjaztam és nem adtatok inni, idegen voltam és nem fogadtatok be, mezítelen voltam és nem öltöztettetek föl, beteg voltam és fogságban, és nem látogattatok meg engem."
Itt Jézus világosan leírja, hogy még az idegennek is segíteni kell. S aki nem segít az idegennek, azokon ezt számon fogja kérni. Rajtatok is számon fogja kérni, de különösen vallásod vezetőin, akik azt a sátáni nézetet tanítják, amit te is hirdetsz.
Amikor Jézus megkérdezték, hogy ki a felebarát, Ő egy olyan példabeszédet mondott, amiben a felebarát egy szamaritánus volt, akik a ti szavaitokkal élve nem tartozott a "tiszta imádathoz".
Ez pont egy olyan dolog, hogy amíg az ember nem ássa bele magát a WEF, YGL és hasonló alap szervezetekbe, addig a sátánista vonalat kb képtelenség megéretni. Szóval ezt csak akkor fogod éretni, ha már jártasabb vagy a témában.
Rákeresve találsz egy olyan videót, hogy "A sátánista Walt Disney Birodalom". Ebben nem csak az a lényeg, amit a csávó mond, hanem a bevágások is, a rejtett sátánista szimbólumokról. Vagy ott van pl a Halloween, ami konkrétan a sátán imádatának ünnepe, erről leírást is találsz bőven, ha rákeresel. Illetve tudom még ajánlalni az Adrenochrome dokumentumfilmet, az már közelebb visz ahhoz, hogy milyen alvilági hálózatot építettek ki.
13
"Távozzatok tőlem, átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készült. Mert éheztem és nem adtatok enni, szomjaztam és nem adtatok inni, idegen voltam és nem fogadtatok be, mezítelen voltam és nem öltöztettetek föl, beteg voltam és fogságban, és nem látogattatok meg engem."
Ez a vers épen, hogy nem erről szól.
Ismét kiragadott egy biblia verset a környezetéből.
Kit neveztek idegennek a Bibliában?
Aki nem tartozott Isten népéhez, és annak "vallási" szokásaihoz.
A Farizeusok "idegenként" bántak vele.
Jézus tanítványai viszont nem tartották idegennek, mert felismerték a a bibliai próféciákban Jézus szerepét.
Jézust ennek értelmében tartották idegennek.
A további versek pedig arról szólnak, hogy azok, akik Jézus testvéreit, tanítványait nem segítik, akkor azt úgy veszi, hogy vele sem tették meg.
A keresztények börtönbe kerülhetnek a hitükésrt vagy bánthatják őket.
Ezért nemolyan "idegenről" van itt szó, mint utalsz rá.
Ettől függetlenül továbbra sem mondom azt, hogy nem kell segíteni, de elsősorban más támogatást kell neki nyújtani....Ahogy az előttem szóló is írta.
16
Azt nem értem, hogy miért kell csak kiragadni a válaszomból részeket.
Ezt csináljátok a Bibliával is
az utolsó mondatomat el sem olvastad, és azt mondják, nekem van bajom a "szövegértelmezéssel."
18.
Ez nem így van, de viszont egy valamit figyelmen kívül hagysz.
Soha nem tagadtuk, hogy nem a "karítatív" segítséget részesítjük előnybe.
Ez nem jelenti azt, hogy akkor nem segítünk másoknak.
Az adományainkkal elsősorban Jézus munkáját fedezzük, és azoknak a hűséges testvéreknek a nehézségeit, akik a világban részt vesznek ebben, és nehézségekbe ütköztek háború, vagy katasztrófák miatt.
Jehova Tanúi világi munkából élnek, és azt kell beosztaniuk amit megkeresnek. A keresetemből pedig az adományomat Én döntöm el, mikor mennyit adok, és kinek adom.
A Tanúk úgy döntöttek, hogy a keresetükből elsősorban Isten munkáját támogatják, és a testvéreiket, akikkel egy hitben élnek. Ezért egyetlen Tanú sem megy más vallásokhoz segítséget kérni.
Újra kihangsúlyozom, hogy ez nem jelenti azt, hogy a lehetőségeimhez mérten, nem nyújtok gyakorlati segítséget másoknak.
Ezt nem mondhatják el más intézmények, mivel a híveik az utcán laknak, és mindenhova mennek alamizsnáért. De keresztény életet nem akarnak élni.
Személy szerint nem támogatok olyan személyt, aki dohányzik, és rendszeresen részegségig issza magát. Inkább olyanokat segítek, akik megtettek minden tőlük telhetőt, de még is nélkülözniük kell.
Nem véletlenül mondják rátok, hogy rosszabbak vagytok a Jézus korabeli farizeusoknál...
Az pedig elég durva, hogy arra hivatkozva tagadjátok meg a segítséget az emberektől, akik Krisztus szerint felebarátaitok (bár ti ezt tagadjátok láthatóan), hogy biztos részegesek.
Tudod Isten nem olyan személyválogató, mint ti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!