Mit gondoltok erről a zenéről? Magáról az együttesről? Keresztény vagyok, és csak olyanok válaszát várom, akik hasonlóan hozzám Jézushoz megtért személyek!!
Nem szeretnék lemondani az együttes hallgatásáról, ezért teszek próbát annak igei alapon megállásának bizonyítására. Ezért tehát értelmetlen válasz az: "akkor ne hallgasd".... Kérlek legyetek türelemmel, és szívesek a feltett kérdésre válaszolni, köszönöm mindnyájatoknak!! 😁😁☺️
Hallgatom a Hidden Kingdom nevű együttest, aminek a Genezis című albuma nagyon megfogott.
Így találkoztam a következő, "az élet sötétsége" című albummal (minden cím angolul is ugyanez) és hallottam egy olyan részt, ahol az angyali seregek megküzdenek Babilon fejedelmével: Rafael-lel, mert a megvédeni kívánt városban még vannak szentek!! Van egy külön mondat: "Dorgáljon meg téged az Úr, Rafael"
A probléma ott van, hogy perzsiának és görögországnak volt sötét, démoni fejedelme (Dániel 10:13,20), szóval Babilonnak is nagy eséllyel, ám erről a Biblia nem szól egyetlen szót sem, arról nem is beszélve , hogy Rafael az egyik legelőkelőbb angyalok egyike, semmiképp sem gonosz fejedelem. Továbbá a "Dorgáljon meg téged az Úr" kifejezés csak a Júdás levelében jelenítik meg (Júdás 1:9)
Így ez az ének egy Bibliai igére támaszkodó hamis tanításként könyvelhető el az én jelenlegi álláspontom szerint, de csak addig míg valaki megmagyarázza ezek értelmét, és azt megvizsgálva más álláspontra nem jutok, köszönöm a segítségeteket!!
+1 kérdés, ennek a zenének nincs filmadaptációja? Esetleg a fent említett szöveg nem egy filmből származik? Hátha a filmet megnézve megértem a Bibliai forrás igazolását
A Bibliában, nincs Rafael nevű személy, sem angyal, sem Isten.
Tudom, hogy sokan Sátánnak, vagy az egyik démonjának tulajdonítják ezt a megnevezést.
Semmi köze ennek a keresztény élethez.
Ezt a zenei albumot Frank E. Peretti amerikai keresztény író „Ez élet sötétsége” (This Present Darkness) című világhírű regénye inspirálta. Annak idején ezt a könyvet először 1990 körül adta ki a Hit Gyülekezete, a rendszerváltás körüli években zajló korai HGY-s könyvkiadás egyik nevezetes darabja volt a Derek Prince és Kenneth Hagin könyvek vagy pl. a Bruchko mellett, talán ezért is (meg persze mert egy nagyszerű keresztény regény) ez egy fontos és emlékezetes könyv sok HGY-s hívő számára:
https://www.youtube.com/watch?v=xmYWoImRP_8 (trailer)
A regényben az angyali és az ördögi harcosok közül többen saját könybeli nevükön szerepelnek, a helybeli démoni csapatok vezetőjét pl. Luciusnak, a fő démoni fejedelemséget (Babilon fejedelmét) pedig Rafarnak hívják. Bevallom, nem hallgattam most meg ezt az általad említett zenét, de ha minden igaz, elméletileg a zeneszámban is a „Rafar” névnek kellene szerepelni, és nem „Rafael”-nek. Könnyen összetéveszthető a két hasonló név, de lassabban meghallgatva talán tisztábban kivehető, hogy pontosa milyen szó szerepel. Egyébként ezt az együttest valószínűleg többen is segíthetik a HGY vezetéséből (talán Pajor Tamás is mentorálja őket, Balogh Ferenc is biztosan), ekkora hiba, hogy összekevernek egy angyalt egy ördögi fejedelemséggel, biztosan nem fordulhat elő, szerintem azonnal szólnának, még mielőtt kimegy a szám a nyilvánosság elé. Semmiképpen nem lehet hamis tanítás, sőt tulajdonképpen nem is tanítás, mert hiszen nem a Biblia, hanem egy fiktív regény inspirálta a szöveget.
Én úgy tudom, egyébként régóta terveznek filmet készíteni a könyvből, de azt hiszem, még nem valósult meg.
Hűűű, ez aztán válasz😮😮😮😮🤯
Igen, igazad lehet, hasonló a két név és biztosan azt is mondták, köszönöm a segítséget😍😍😍 nem, valóban nem tanítás, de ha a Bibliai igéket használ és rosszul, akkor az nem egészséges számomra! Így már tudom hova tenni, hálásan köszönöm a választ!!
Nem ismerem ezt a zenét, általánosságban írok.
A popzene és általában a könnyűzene szerintem nem isteni, hanem inkább sátáni. Még a szépen hangzó, dallamosabbak is. A kialakult szubkultúrák, művészek életvitele, a hozzákapcsolódó üzlet, a környezete is romlottak, dekadenciát képviselnek.
A zeneiség alapvetően kiforgatása az isteni rendnek, megtörve a harmóniát, majd utánozva azt, kicsit másképpen. Ma már a tört ritmusok, a groteszk formák, a hamisságok általánosak sőt kívánatosak.
A digitalizáció pedig ugyancsak egy ilyen negatív irányú fordulat, érdemes etekintetben René Guénon a mennyiségről alkotott véleményét elolvasni az Infinitezimális kalkulus alapelvei című munkája mellett.
Ebben is látok igazságot, hiszen ugye amíg régen rendszerezett zenéket szereztek manapság már nem a harmónia és az egyensúly határoz meg egy zenét, sőt inkább diszharmónia, a rockban jelentősen kihasznált például 4/4es ütemet elrontva egy plusz ritmust bevéve.....
Nem tudom hallottatok-e róla, van egy japán kutató, aki a víz kristályosodását vizsgálta, és bizonyította, hogy egy Beethoven-re gyönyörű és szimmetrikus formák rajzolódtak ki, míg egy rock zenére alaktalan, és deformált kép jött létre....
Hozzátette, hogy mivel testünk nagyrésze folyadék, sőt asszem agyunk 95%a víz, ezért nagyon befolyásolhatja az érzelmeinket az általunk hallgatott zene és annak minősége
Sajnos ez jobb nem lesz, csak rosszabb. Nincs propgresszió/fejlődés, csak hanyatlás. A bűnbeesés/aranykor óta folyamatos romlás van az Istentől való eltávolodás miatt.
E világ fejedelme a Sátán. Egyre inkább felülkerekedik Isten teremtése felett, majd az Antikrisztusban csúcsosodik ki hatalma, amit Jézus második eljövetelekor el fog törölni.
Szóval általánosságban és globálisan minden hanyatlik. A technológiák bár használhatóak lennének jóra is, leginkább a rosszat szolgálják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!