Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért adják el egyesek a...

Miért adják el egyesek a lelküket az Ördögnek, hogy kapjanak valamit, ha Isten is meg tudná ezt adni és még a haláluk után sem lenne rossz semmi?

Figyelt kérdés

Teljesen logikátlan.

Én eladtam a lelkem Istennek. Ha ezen az úton haladok, akkor mind életemben, mind halálom után megkapom, amit szeretnék, csak kérnem kell. Istentől még több dolgot megkaphat bárki, mint a Gonosztól, hisz Isten teremtett mindent, így nyilván az Ő része is minden, még a Gonosz is, bármennyire is lázad ellene. Soha nem lesz nagyobb hatalma, mint Istennek.

És ez így van az összes vallásban, ami hisz egyfajta dualizmusban a világot tekintve. Semelyik világvallásban nem lesz a sötétségnek nagyobb hatalma, mint a világosságnak soha.

Ha a fényességtől kapom meg a kéréseim, akkor nem csak ezen a világon lesz jó az életem, hanem a halálom után is.

Mégis mi értelme? Teljesen logikátlan...

jan. 26. 00:21
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
29%

30. Kérlek téged ne alázd meg magad te is. Mert kétféle képen lehet megalázni magunkat Isten előtt. Van, aki azt hiszi, hogy bölcsességet szól a szája, mond valamit, de közben semmit sem mond, de nem akar róla tudomást szerezni, mert dacos és így dicsekszik a környezetének. És van, amikor ezt valaki megéli lélekből, hajlandó vele szembesülni, Isten elé viszi, és Krisztuson keresztül kap szembesítést. Az ilyen lelki gyermek már, aki megalázza magát a Lélek előtt, de utána fel is emeltetik Általa. Lélekből, mindenfajta bántás nélkül kérlek nézz rá, hogy melyik voltál most te?

Amint írtam neked is, vannak a kommunikációnak jelei. És akármennyire hiszi valaki, hogy ő okos és képes leplezni, nem: nem képes. Ez sokat elárul valaki jelleméről lelki minőségéről, miként szól a szája, mit mond, hogyan ír, fogalmaz. Mert ami a szívedben, azt szólja a szád is, mondja is a Mester. És ahogyan az meggyökeredzett benned, úgy mondod. Sokan nem veszik észre, hogy lehetséges, hogy a nevük anonim marad, de a stílusuk okán teljesen nyílt, kik is ők valójában, mert a gonosz, rosszindulatú, irigy szándék, ami abból árad, az mindig elárulja őket. Jól tudom, ki vagy. Írtam azt hiszem neked is emberi hangnemben privát levelet nemrég. Ne legyen benned sem ilyen fokú harag és tüske, kérlek téged, mert a lelkeddel játszol te is. Azért, mert az Igazságba beleütközöl ez nem a magam és más hibája: csakis a te lelkedé, ezért másra ne legyél haragos! Minden egyes ilyen megnyilvánulással csak azt éreztetitek, ima a kivételekért, hogy ennek a lelki minőségnek semmi köze Istenhez és Krisztushoz. És főleg a smiley, ami azonnal árulkodó, ha emlékszel még. Írtam,m hogy kérlek vállald fel az érzéseidet, ne nyomd el egy hamis hangulatjel mögé bújva. Lelki felelősségvállalás és kötelességtudat. Ez hiányzik ma a legtöbb emberből. És azt is írva lett barátilag, hogy aki abba a hamis illúzióba ringatja magát, hogy főleg ezen az oldalon dívó pontozási rendszer majd hűen és igazságosan tükrözi azt, hogy ő igazat szól-e vagy sem, az nagyon tékozol még és távol van Istentől. Minél inkább az Igazat szólja valaki, annál inkább lepontozza őt a világ! És minél inkább képmutatóbb valaki, és azt mondja, amit a másik hallani akar, annál több a pipája.

Legyen meg a hited szerint neked is, és imádkozom érte, hogy te is vallj színt a Szent Lélek előtt és gyere ki a Babilonból, amit magadnak felépítettél, és ne légy haragos, ami mérgezi a lelked!

Üdv.

jan. 29. 13:54
 32/40 anonim ***** válasza:
88%

"Minél inkább az Igazat szólja valaki, annál inkább lepontozza őt a világ! És minél inkább képmutatóbb valaki, és azt mondja, amit a másik hallani akar, annál több a pipája."

Ezzel hitegetik magukat a fanatikusok, szektások és hasonlók akik képtelenek felfogni, hogy mekkora ostobaság az amit írnak.

jan. 29. 14:27
 33/40 anonim ***** válasza:

"Kérlek téged ne alázd meg magad te is. Mert kétféle képen lehet megalázni magunkat Isten előtt."

Óh nem, kettőnk közül te vagy az aki leégeti és fogja is magát mindenféle szégyenérzet nélkül és továbbra sem fogja érteni, hogy mégis miért.

Én nem hiszek abban amiket állítok, hanem tudom, ellenben veled és a hozzád hasonlókkal kapcsolatosan akik szánt szándékkal kreálnak maguknak egy "ketrecet" és abban élik le a teljes életüket mert azt hiszik az a valóság és a világ.

"Van, aki azt hiszi, hogy bölcsességet szól a szája, mond valamit, de közben semmit sem mond, de nem akar róla tudomást szerezni, mert dacos"

Igen jól látod, ez pontosan illik rád csak nem veszed észre magadat. Nem én vagyok az aki égeti magát, hanem te és nem Isten előtt hanem mi előttünk. A hozzád hasonló embereknek nincs önálló személyisége, nincs semmije, a mesekönyvből loptak ki valamit amit az idő folyamán mindenki kénye kedve szerint alakított és itt előadod nekünk mint egy betanított papagáj. Mindig amikor valaki átformálta a Bibliát vagy amikor az egyházból kiszakadtak kisebb csoportok református és ortodox akkor ők is azt hitték, hogy ő nekik van igazuk. Én nem hiszem, hogy igazam van, hanem látom és ez a különbség, hogy amíg te hiszel és hinni akarsz valamiben addig én veled szemben már mentesültem az ezzel járó fölösleges aggodalmaktól.

jan. 29. 15:32
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

Bármit is írsz, bárhogyan is írod, a jelek, a tettek árulkodók. Mindkét komment egy embertől való. Ezt nem egy kommentelő alkalmazza, de nem csak ezen az oldalon. Jelen esetben az idézgetés volt az árulkodó jel. Korábban direkt kértelek rá barátilag téged is, hogy ne tedd, mert nem fogsz így érteni, de csak azért is alapon csinálod, mert a düh, a harag ezt sugallja, rátartiságot, gonoszságot szül. Mindenki a saját lelkét teszi kockára.

Legyen meg most is és ezután is a hitünk szerint!

Üdv.

jan. 29. 15:54
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld, rengetegen idézgetnek így. Nem véletlenül.

Ha úgy gondolod, hogy mind 1 személy akkor javaslom keress fel egy orvost.

jan. 29. 16:01
 36/40 anonim ***** válasza:
0%

Annyi maradt le még az előző kommentből, elnézést érte, hogy igen, igazad van: engem megaláz a világ! Mert így viszont Isten előtt nem járatom le magam. Viszont azok, akiket a világ nem aláz meg, azok Isten előtt járatják le magukat. Ezt ne feledd el te sem.

Igen, sajnos nem véletlenül. És látod megint kiforgatsz, ezért hihetetlen leterhelő így beszélni valakivel; iszonyú türelem szükséges hozzá lélekben. Nem, nem mindenki egy személy, aki így kommentel, de ezen esetben biztosan az. Magam semmit sem bizonygatok senkinek sem. Tudja jól, akinek írva van, még ha hárít is. De ameddig ezt cselekszi, nem vállalja a felelősséget, és ameddig azt hiszi, hogy mert a szintén felelősségét nem vállaló embertársa őt felpontozza, igaza van, addig azt csinálja amit Krisztus is mond: vak vezet világtalant, és mindketten a szakadékba esnek.

Aki pedig a másikat megsérti, megalázza, szóval vagy tettel, az magával teszi azt, mert magából szólja azt magának! Ezt ne feledd el te sem. Az orvos annak szükséges, aki a másikat oda küldi, mert nem éli még lélekből, hogy neki van rá a legnagyobb szüksége.

Végezetül álljon itt ez az idézet, ami ide talán a legjobban illik. Ezt a a ma emberének margójára lehetne írni, ima a kivételekért: "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."

Legyen meg a hitünk szerint! Megköszönöm Nekik a kenyér megtörését, tanulságos volt ismételten.

Üdv.

jan. 29. 16:22
 37/40 anonim ***** válasza:
39%
Nem olyan ez, mint valami szerződés aláírása. Szép lassan csúsznak egyre lejjebb az emberek a bűnben. Vagy van aki eleve beleszületik. Az a legborzasztóbb. Olyan is van sajnos, hogy valakit sokszor becsaptak, és elhatározza, hogy innentől ő mindenkit be fog csapni, ki fog használni.
jan. 29. 17:01
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

37. Nem a bűnben, hanem az Igazságban lévő tudatlanságban. A bűn az egy nagyon erőteljes, nyomatékosító szó. Olyan, amit ha elkövet valaki és érzékeny, utána gyötri magát és vádolja. Ezért teszik ezt annyian. Nem bűnös ember van valójában, hanem olyan, aki nem ismeri az Igazságot. Mivel ha ismerné, akkor nem tenné. A Szentlélek káromlója pedig az, aki már megismerte valamennyire azt, mégis szándékosan elárulja. Ez az a tett, ami megbocsájtást nem nyer. Erről beszél Krisztus is.

Olyan nincsen, hogy van, aki gyarlóságba születik, mert minden egyes ember ezen a világon abba születik bele. Az édeni vétség miatt az első emberpár anyagi testet kapott a vétkeiért. És ez azóta minden egyes leszármazott terhe. Már eleve ez vétek, nem is beszélve arról, amivé tette az ember ezt a világot. Isten lélekben egységes, egészséges lelket teremtett, de az ember vágyakozása miatt testivé lett. Elbukott a szabad akarta okán.

Igen, valóban, olyan is nagyon sokszor előfordul, hogy az ember naivitását, gyermeki lelkületét kihasználják. De valójában, aki nem Istennek szolgál, az szüntelen a saját maga lelkét csapja be.

Legyen meg a hitünk szerint, és a Szent Lélek akarata valósuljon meg szüntelen!

Üdv.

jan. 29. 19:10
 39/40 IstenGyermeke1 ***** válasza:
23%

Tehát, ha jól értem, a te szemléleted szerint én, kinek személyes kapcsolata van Isten Szentlelkével, de ettől nem válok tökéletessé, tehát vétkezem; már instant pokol, bármit teszek? Hát ez sajnos nem így van.

És ha te sértő szavakat mondasz valakire, elkárhozol menthetetlenül? Ezek szerint tökéletesnek is hiszed magad?

Az eretnekségeket már nincs is kedvem kijavítani.

Hiába irkálsz privátban, mindig ugyanazt írod, egy betűt sem fogok belőle elolvasni (nem is látom, tiltva vagy); ne is törd magad ezzel, fel tudom idézni a szokásos szövegedet.

jan. 30. 08:40
 40/40 Jégszív ***** válasza:
61%

Kérdezőnek:

"Ön szintén elmebeteg?"

/P. Howard/

febr. 5. 10:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!