Miért adják el egyesek a lelküket az Ördögnek, hogy kapjanak valamit, ha Isten is meg tudná ezt adni és még a haláluk után sem lenne rossz semmi?
Teljesen logikátlan.
Én eladtam a lelkem Istennek. Ha ezen az úton haladok, akkor mind életemben, mind halálom után megkapom, amit szeretnék, csak kérnem kell. Istentől még több dolgot megkaphat bárki, mint a Gonosztól, hisz Isten teremtett mindent, így nyilván az Ő része is minden, még a Gonosz is, bármennyire is lázad ellene. Soha nem lesz nagyobb hatalma, mint Istennek.
És ez így van az összes vallásban, ami hisz egyfajta dualizmusban a világot tekintve. Semelyik világvallásban nem lesz a sötétségnek nagyobb hatalma, mint a világosságnak soha.
Ha a fényességtől kapom meg a kéréseim, akkor nem csak ezen a világon lesz jó az életem, hanem a halálom után is.
Mégis mi értelme? Teljesen logikátlan...
Tudom, de nem is írtam, hogy ne létezne Isten vagy hasonlót ami miatt reklamálhatnál. Szóval mi a problémád?
Mert a Sátán ígérete csábítóbb a büszke embereknek. Teljes szabadságot ígér, és nem kér semmi áldozathozatalt.
Isten is szabadságot ígér, de alázatot kér, és áldozathozatalt.
Tehát Isten ajánlata őszinte, a Sátáné pedig hazug, alattomos.
Mi?! Eladtad a lelked Istennek, azt állítod? Ilyen nincs. Az Úr nem egy üzér. Az életedet Neki lehet adni, de Ő nem fog neked semmivel sem tartozni.
Ő a Végtelen Szeretet, Vele kell személyes kapcsolatban lenni. Ő megad mindent, mire valóban szükséged van.
Szia
Ennek több oka lehet.
Sokanan nem ismerik el sem Sátán, sem Isten létezését, ezért fogalmuk nincs arról, hogyan lehet egyiket, vagy másikat "szolgálni".
Mások nem ismerik fel azt az alapvető bibliai igazságot, hogy akinek engedelmeskedünk, annak vagyunk a rabszolgái. Krisztus csak 2 lehetőségről beszélt, vagyis két útról, amelyen járhat az ember. Nincsen harmadik. Pál apostol ezt írta erről a két lehetőségről:
Róma 6:16
"Nem tudjátok, hogy ha valakinek engedelmes rabszolgaként adjátok oda magatokat, akkor a rabszolgái vagytok annak, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnéi, ami a halálba visz, vagy az engedelmességéi, ami igazságossághoz vezet?
Aztán sokan, akik eladták "lelküket az Ördögnek" egyáltalán nem ismerik fel azt, hogy a Sátán irányítása alatt élik életüket. Miért nem ismerik fel? Pál apostol ezt írta erről: "akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét, amely Krisztusról szól, aki teljesen olyan, mint Isten." 2Kor. 4:4. A Biblia sok sok információt ad az embernek, hogyan kerülheti el ezt a helyzetet. Isten pontosan tudja, ismeri Sátán félrevezető módszereit, ezért leleplezi, hogyan vezeti félre az embertömegeket. Itt van a mi felelőségünk. Rajtunk múlik, megvizsgáljuk-e, kinek engedelmeskedünk.
Aki azt mondja, hogy ő csak saját magának engedelmeskedik, az már a Sátán befolyása alatt áll.
Példabeszédek 16:25
"Van olyan út, mely jónak tűnik az embernek, de végül a halálba vezet."
17:49
Jó kis Radics Peti paródia :D
Komolyra fordítva a szót, már ha lehet egyáltalán :D mások a lelküket adják el, te meg az eszedet.
Találkozott itt már valaki egyébként a sátánnal aki üzletet ajánlott neki a lelkéért? vagy ismertek olyat akivel megtörtént?
Nem kéne ennek gyakoribbnak lennie? Ha már csinál ilyeneket akkor az lenne a logikus ha minél több embert megkísértene és üzletet kötne. Ehhez képes volt egyáltalán egy ember is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!