Mi a magyar katolikus egyház állásfoglalása a gyűlöletkampányokról?
A válaszom sem gyűlöletet, sem ellenségeskedést nem tartalmaz, nem tartozom egyik világi valláshoz sem.
A világban működő vallások, nem ismerik a híveiket személyesen, csak azokat, akik rendszeres látogatói a szertartásoknak.
Sajnálatos módon szem és fül tanúja voltam nem egy "misének", ahol a hívek előtt, kormányt gyalázó, szidó, uszító előadást lehetett hallani.
Pedig a Biblia alapján ezt egy keresztény nem teheti meg.
Sőt a Covid oltással kapcsolatban is láttam, hallottam ilyen szónoklatot.
Persze nyilván, ezt nem lehet minden Papról elmondani.
Úgy vélem, nincs egységes álláspont valláson belül sem. Pedig a keresztények egyik fontos erősítő kötele, az egység lenne.
Az Egyház nem politikai párt! Nem kell véleményt nyilvánítania, amíg nem sérülnek a keresztények jogai, ill. az emberi jogok.
Utálom, ha valaki az Egyházat cégként vagy politikai csoportosulásként kezeli. Innen jön a sok félreértés, előítélet, hazudozás stb.
8 Tehát jogosan állnak ki amikor pl. a DK a gyónási titok eltörlését követelte, és jogosan ítélnek el egy ilyen pártot?
Hisz belekeverték a politikájukba.
Az Egyháznak nem szabad az állam részének lenni, láttuk mi lett belőle párszáz év alatt.
Viszont, ha a saját jogi területeit vonják kétségbe, ki kell állnia magáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!