Az utolsó időben élünk?
Azaz az emberiség az utolsó időben él, aminek meg vannak számlálva a napjai (évei)? Elpusztul a jelenlegi világ a 21. század első felében?
Főleg vallásosak válaszát várom, de a többiekét is!
Poénkodók válasza nem érdekel!
Egy 2022-es felmérés alapján az USA-ban tízből négy felnőtt úgy véli, hogy az emberiség „az utolsó időkben” él.
Igen.
Isten a szavában leíratta, és Jézus is határozottan utalt arra, hogy mi jelzi az utolsó napokat.
ezt többnyire a Máté 24, 25, fejezetében olvashatjuk. Illetve Pál Timóteusznak írt 2. levelének 3. fejezetében is.
Sokan erre azt szokták mondani, hogy "máskor is voltak háborúk, természeti katasztrófák, stb." és nem voltak még akkora hírközlési eszközök....
Ez tény.
Viszont Jézus, világméretekben zajló, és fokozatosan növekedő esemény sorozatról beszél, ami nagyobb mint az eddig történtek összessége.
Nem véletlen mondják némelyek, hogy "1914" óta nagyot fordult a világ. Sajnos a rossz felé.
Eközben a Biblia ír arról, hogy az ilyen állapotok között, történni fog még valami:
(Máté 24:14) 14 És a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég.
Ez is mutatja, hogy az utolsó napokban élünk.
2
Hol olvastad azt az írásomban, hogy a "halálra készülök".
A Biblia ír arról, hogy lesznek túlélői az utolsó napok eseményeinek. Vagy is nem fog mindenki meghalni.
A Bibliai időkben, nem egy "ítélet nap" történt, és ezeknek is voltak túlélői. Az özönvízet 8 ember élte túl. A Vörös-tenger szétválasztásakor sem halt meg mindenki. Szodoma ésgomorra itéletekor is 3 személy maradt életben.
Jeruzsálem pusztulásakor, Jézus tanítványai, követői élték túl egészségben.
A Biblia nagyon világosan leírja, hogy az utolsó időkben élünk. Csak ez már 2000 éve tart, ezt az apróságot sokan elfelejtik.
"ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit mindennek örökösévé tett, aki által a világot teremtette"
Tehát mikor kezdődtek a végső/utolsó idők? Hát amikor Krisztus megjelent közöttünk testben.
Azért nem tudom komolyan venni ezt a világvége dolgot, mert már annyiszor be lett harangozva. Ott volt 2012-ben, de amikor a 2000. év mikor eljött, akkor is azt beszélték, hogy ha eljön 2000 el jön a világ vége is. Most itt vagyok 26 éves.
Tudom nagyon laikus vagyok vallás témában, nem néztem utána most semminek, de azért írtam le a gondolataim, mert elvileg szabad ateistáknak is. Nem gúnyolódni akarok, csak annyit, hogy személy szerint úgy látom, hogy ha Isten gyermekei vagyunk aki szeret minket (mert úgy hallottam a hívőktől) akkor nem okoz fájdalmat itt a világvégével.
A kalendáriumi évek semmit nem jelentenek. A naptárt és naptári éveket az emberek találták ki, hogy honnan kezdik el számolni. Európában ennyi meg annyi, a zsidóknál megint más, az ázsiai országokban úgyszint..
6-os, ha kicsit jobban ismernéd a Bibliát, ott nagyon is szó van végidőkről és a világ végéről.
Az hogy 26 éves vagy, még nem jelenti azt hogy a 46-ot is megéred..
Kedves Kérdező.
szeretnék bocsánatot kérni, 2-es vagyok.
Ugyan is ezt a válaszomat nem ide szántam, hanem egy teljesen más kérdéskörbe. Talán ezért tűnik úgy, mint ha "pejoratív lenne.
Még egyszer bocsánat
8-as, ahogy nézem a 2-es választ törölték. Így utólag te lettél a 2-es.
A 4-esből is 3-as lett.
Szóval nem neked írtam.
Valóban, most látom Én is.
Akkor még is csak ide írtam, mert valaki kötelet emlegetett az írásában....
amit azért töröltek, mert tiszteletlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!