Mégsem a kommunizmus az oka, hogy Magyaroszág nem annyira vallásos ország?
A vallásos embereket könnyebb elnyomni és megvalósítani a diktatúrát.
Az említett országokban pont a nép nagyobb vallásossága miatt düböröghetett jobban a diktatúra a nép felett.
Például apám vallásos volt és tönkre is tették a komcsik, mert tulajdonát elvették ő meg mehetett rabszolgának a TSZ-be.
Én nem vagyok vallásos és jól kiröhögöm ha valaki át akar verni vagy el akar nyomni. De ha olyan kedvemben talál, még meg is szívatom.
A keresztény életet élő, vagy is Jézus követője, tanítványa nem alkuszik.
Jézus nem árult zsákba macskát, amikor kijelentette, hogy a követőit is "szívatni" fogják. Ezt vállalják azok akik keresztény életet élnek.
Aki megalkuszik, az nem keresztény.
Van hatása a kommunista ideológiának, de kár csak a diktatúra számlájára írni ezt.
Sőt, szerintem a mocsok Rákosi-érában még nagyobb számban élték meg a hitüket, mint ma.
DE!
Több nemzedék nőtt fel a vallás tiltásában. Mosták a gyerekek agyát, diszkriminálták a vallásosokat.
Sajnos ez szomorú pedig a kultúránk főleg a vallásban gyökerezik. Már csak a beszédünket, szóhasználatunkat és szokásainkat nézve is Magyarország az egyik leginkább vallásos ország.
De manapság valamiért "ciki" vallásosnak lenni és "magánügy" is. Ez szomorú.
Pedig egy sokkal inkább követendő út ( nem a bigottság ), mint a mai széthulló társadalmak, a sok szingli-magányos ember, a különböző identitászavarok, a woke-kultúra. Ezek semmivel sem adnak többet mint a keresztény hit. A kereszténységet pedig szerintem mindenki megélheti a maga módján. Ezért is van jó sok egyház, jó sok felekezet és gyülekezet. Lehet választani ahol az ember jól érzi magát. Az alapja mindennek Isten és a Szentírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!