Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történt volna akkor ha a...

Mi történt volna akkor ha a zsidók többsége elfogadja Jézust és nem akarják megölni?

Figyelt kérdés
Jézus elfogadta volna hogy vezetőnek válasszák? Hogyan szabadult volna meg a rómaiaktól?

2024. jan. 16. 09:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%
"Ha öregapám nem hótt vóna meg, - még mindig élne!"
2024. jan. 17. 12:00
 12/13 ...Laci ***** válasza:

Jézus mondta:"Jaj annak, aki az Emberfiát elárulja, jobb lett volna annak, ha meg sem születik."

Ez vajon azt jelenti-e, hogy meg kellett őt ölni? Vajon Isten feláldozta Júdást, hogy teljesüljön a megváltás?

Szerintem súlyos tévedés és bűn volt őt megölni, mint ahogy Júdás tette is az volt.

Ha azt mondjuk, Jézust meg kellett ölni, akkor ennyi erővel Júdást már rég szentté is avathatták volna.

Ha pedig Jézus élhetett volna... nos talán megházasodott volna. A második Ádám a második Évával. Tovább tanított volna és családjára, mint mintára alapozva felépítette volna a földi Mennyországot már a saját idejében. Akkor persze nem várnánk második visszatérését sem.

2024. jan. 17. 15:36
 13/13 KZitus ***** válasza:

Szia

Plátói a kérdésed, a mi lett volna ha....elméletgyártásra alkalmas.

Krisztus azért jött a földre, hogy végrehajtsa Atyja akaratát. Ezt ő maga többsör elmondta. pl.

János 5:30

"Én semmit sem tehetek a magam kezdeményezéséből. Ahogy az Atya mondja, úgy ítélek, és az ítéletem igazságos, mert nem a saját akaratom megvalósítására törekszem, hanem annak az akaratát viszem véghez, aki küldött engem." János 5:30

János 4:34

"Jézus ezt mondta nekik: „Az én eledelem az, hogy cselekedjem az akaratát annak, aki küldött engem, és hogy elvégezzem a munkáját."

János 6:38

"Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."

Még a legnehezebb óráiban sem a maga érdekeit kereste:

Máté 26:39

"Majd egy kissé előbbre ment, arcra borult, és így imádkozott: „Atyám, ha lehetséges, távolítsd el tőlem ezt a poharat. De ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogy te.”

2024. jan. 17. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!