Azon Zsidók akik Karaiták törvényszerüen pozitívabb kapcsolatot ápolnak a keresztényekkel mint a többség akik elfogadják a Talmud tanításait?
Figyelt kérdés
talmud,zsidók2016. máj. 1. 21:49
1/3 anonim válasza:
He'?
Nem kell túl cifrázni a kérdésedet...
Ha jól értem az a kérdésed ,hogy a karaiták ("rabbinika-ellenesek") jobban elvannak e a keresztényekkel ,mint a rabbinikus zsidók.
Válasz:
Abszolut nem ,nem ettől függ ez.
Én anno "félig-meddig" követtem a karaita irányzatot (igaz akkor még csak ismerkedtem a judaizmussal ,de ma már rabbinikus zsidó vagyok).
Ajánlom figyelmedbe a "Sátán tűzes nyílai" c. könyvet. (krisztianofób karaita kiadvány)
De ez már régi.
Ettől függetlenül ma már a legtöbb zsidó közösség (legyen rabbinikus ,vagy sem) jó kapcsolatot ápol ,vagy legalább is próbál ápolni a kereszténységgel.
Üdv!
2/3 anonim válasza:
Ebben a kérdésben a 'keresztény(ek)' túlságosan tág fogalom. Melyik keresztény egyházra, irányzatra gondol a kérdező?
3/3 anonim válasza:
Erre a kérdésre képtelenség nemmel, vagy igennel válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!