Ateisták! Az ateizmuson belül milyen ateisták vagytok?
A kérdésem a jugoszláv időkből származik, amikor hivatalosan szocializmus volt és papíron elvileg mindenki ateista, de mégis azon belül voltak különbségek, voltak muszlim-ateisták (bosnyákok, albánok), katolikus-ateisták (horvátok, magyarok) és ortodox ateisták (szerbek). Nyilván az alapján, hogy milyen vallású családból, vagy visszamenőlegesen milyen vallásúak voltak a felmenői.
Hasonló alapon, te mint ateista milyen fajta ateista vagy?
Én barna hajú kopasz vagyok.
Lehet ilyen kategóriákat használni de nincs sok értelmük.Amúgy meg katólikus családban nevelkedtem,meg is keresztelték és vallásos nevelést kaptam de nem hiszek.
Amúgy meg ennek olyan szituációban "volt értelme", ahol nem lehetett nyíltan felvállalniba vallásosságot, ugyanakkor az állam minél többet akart tudni az emberekről.
Ha minden egyes kopasznak korábban valaha volt haja, majd az kihullott és később vált kopasszá, akkor van értelme a hasonlatnak (akkor lehetne mondani, hogy pl szőke-kopasz, barna-kopasz stb)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!