A katolikusoknál mi számít paráználkodásnak?
21:36
ember !!
mit beszélsz? milyen megtorlást igényel az ha valaki meleg ???? ááááááááááááááááááá
kedves 06:03
Hát ha valaki meleg, akkor nyilvánvalóan meg fogja ezt valósítani egy kapcsolatban, vagy sokban, mindegy. De továbbra se értem, mi ezzel a gond?? Én az ilyen pacienseknek nagyon szoktam örülni, mert legalább tisztában van önmagával, és meri vállalni magát, és a vágyait. Nem elfojtott vágyak maradnak örökre, amik aztán klasszul taccsra vágják az életét és folyamatos tudattalan stresszben él, hanem láss csodát, még akár jól is fogja érezni magát a bőrében.
Na most akkor ezzel mi a gond ???
Nem tudom, te hol élhetsz, de tudod pl nekem van nem egy meleg srác kliensem, na most ebből a csúcs az, ahol egy gimis osztályban a 31 főből 3 srác is meleg :) eddig ők a csúcstartók ... és mellesleg ebből kettő élsportoló, lányok bálványa is (csak hiába ugye), és nem mondhatnám h bármi gond lenne velük, sőt, még rendkívül értelmesek is.
Na most akkor hogy van ez? Milyen bűnt követ el ez a szerecsétlen 3 srác ??
"Az eredendő bűn okán a természet sérült, így az ember rosszra hajlamos (mint egy nyitott sebbe a só), így amit a legtöbb ember ahogy csinál az helytelen lesz. "
nem gondolsz arra, hogy az a bűn, ha valaki a másikat sértegeti, a másik szexuláis, meg magán életében vájkál, azon mereng hogy mások hogy szexelnek, illetve azokat megváltoztatná?
Van, aki számámra a homoszexualitás a Biblia szerint nem helyes, és van, akik szerint igen.
Jómagam tartom ahhoz, hogy a homoszexualitás GYAKORLÁSA nem lehet Isten előtt áldott.
Nem véletlenül nem taglal a Bibla kimondottan ilyen eseményeket, egyszerűen azért, mert nem akar ilyen példákat állítani elénk ezáltal Isten.
Az Ószövetségben kb. ennyire tér ki a Bibla: „És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérök rajtok.” (Mózes III. könyve 20:13)
Mai értelmezésre (és Újszövetségi időre átfordítva) ezt úgy mondanám, hogy a homoszexualitás gyakorlása ellen törvény van, de Krisztus által már nem nekik kell lakolniuk érte, hiszen ha elfogadják Krisztus kegyelmét, akkor az Ő áldozata értük is eleget tesz. (Isten nem a bűnöst nem szereti, hanem a bűnt magát. Az pedig hogy ez bűn - ti. a homoszex gyakorlása-, a fenti Igerészből igencsak kitűnik.)
Tudom, hogy a kérdező a katolikusok tekintetében tette fel kérdését, de most (mivel én magam is református vagyok) a Református Egyház nyilatkozatát hadd linkeljem be a házasság, család és szexualitás témájában. A III. pont az idevágó rész, de a többit is érdemes elolvasni, nem sok.
Szerintem ez korrekt állásfoglalás.
az utolsó mondta meg az igazat:D
igy van!
Minden paráználkodás, amit nem a pappal csinálsz! ;)
Komolyra fordítva a szót, szerintem csak az a fontos, hogy a párodhoz hűséges legyél. De, ha a többi istenverte szabállyal is nehezíteni akarod az életed, akkor hajrá! Ha rám hallgatsz mindig viselkedj úgy, ahogy azt szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. A szexben meg mindent próbálj ki, amit szeretnél, mert vétek egy emberek által írt könyv (biblia) hiedelmei miatt sanyargatnod magad, isten úgy is a szívedben van, hiszen legbelül tudod mi a helyes más emberek véleménye nélkül is!
Üdv,
Jézus ;)
Engem pl. mélységesen felháborít ez az egész.
Főleg az, hogy a XXI. században még mindig itt tartunk, hogy ami egy nőnek megbocsáthatatlan, halálos bűn, az a férfinek természetes, ösztönös, megbocsátható.
Majdnem minden hozzászólás "rasszista" és "hímsoviniszta" volt.
Én azt vallom, hogy mindenki tegye azt ami jól esik , de a fiataloknak meg kellene magyarázni,hogy a túlzott szabadosság sem jó. A melegek nem tehetnek róla ,hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Nem kell őket elítélni. Én csak azt várom el egy meleg embertől,hogy ne menjen PAP-nak. Az képmutatás. Pedig manapság valljuk be rengeteg papról kiderül,hogy nem elég,hogy meleg de még pedofil is. Ezt kellene szűrni.
A melegek minden olyat megtehetnek szerintem amit egy heteroszexuális ember. Egy gyereknek hiába mondogatom ,hogy legyél meleg ,legyél meleg. Nem lesz az! Ezért szerintem a monogám meleg kapcsolatban élők örökbe fogadhatnának. Egy gyereknek sokkal jobb egy szerető, de meleg családban felnőni ,mint egy árvaházban vagy az állami gondozásban.
2 dologgal kéne foglalkozni a mai világban!
1. Hogy az erőszakot elfojtsuk, megszüntessük!
2. Hogy úgy éljünk és úgy viselkedjünk másokkal, ahogyan azt adott esetben mi is elvárnánk.
Tehát aki úgy létesít szexuális kapcsolatot valakivel,hogy az nem egyezik bele az az igazi bűn és az az igazi paráználkodás!
Ez büntessük keményen!
Másodjára pedig ,mindenki aki szerint bűn a szexualitás és büntetné ezért a melegeket vagy a házasságon kívül cselekedőket, nézzen magába és gondoljon arra,hogy h ő esne "bűnbe" jogosnak tartaná -e a büntetését , amit most ő mérne ki rájuk!
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!