A katolikusoknál mi számít paráználkodásnak?
jaj ....... mert ???
mi az az égbekiáltó bűn ???
Az állatvilágban is gyakran találkozhatunk az orális szexszel, a majmok és még a denevérek is csinálják, sőt, a gorillák, csimpánzok is szoktak pusztán örömszerzés céljából szexelni. De várjunk csak... a természetet, így az állatokat is ISTEN teremtette, Ő csinálta őket ilyennek, hogy az orálszexet ismerjék, meg minden; akkor most hogyisvanez?
Iskolapadra firkált idézet volt általánosban:
"Ha Isten nem akarná, hogy recskázzunk, akkor a kezünket rövidebbre teremtette volna."
de mi a sérült a természetben? az h kiéli, amire vágyik ?? a falnak megyek az ilyen gyöpös gondolkodástól, de őszintén sajnálom h az ilyen emberek nem élhetik ki soha azt, amit valóban nagyon szeretnének, és fogalmuk nincs, mikből maradnak ki ... persze lehet ezt mindenféle "bűn-elmélettel" magyarázni, de az az igazság, ez egy tök jó önmegmagyarázási, önigazolási módszer, de ahogy olvasgattam, azon kívül h "mert az van megírva", sőt, a megírtat te úgy értelmezed csak, na eddig racionális érvet nem nagyon tudtak ide hozni a nagy ellenzők .... én ezt látom, bocsi.
egyszerűen csak mert bűn és téma lezárva. na ehhez pedig gratulálni tudok, rendkívül értelmes gondolkodás!
Butuska, én arról beszéltem, hogy attól mert ma így vagy úgy történnek dolgok a világban, abból nem lehet arra következtetni, hogy ez lenne a természetes, az ember rendelt céljához illő. Az eredendő bűn okán a természet sérült, így az ember rosszra hajlamos (mint egy nyitott sebbe a só), így amit a legtöbb ember ahogy csinál az helytelen lesz.
Ez nem bűntudat gyötrés, meg tekintyélelv, csak nézz szét a világban, mennyire meg van bojdulva minden, nincs harmónia stb.
Hát én le vagyok döbbenve...:D
Ha égbekiáltó bünnek számít a házasság előtti szex,akkor igencsak tényleg mindenki egy erkölcstelen disznó.
100ból talán 2ember,aki házasságáig megtartja az ártatlanságát és a többi nem azért nem,mert ro*adt erkölcstelen...
A másik dolog... ha a szex nem az élvezet miatt lenne a gyereknemzés mellett,akkor Isten miért teremtette meg ezt az érzést? Mármint akkor miért nem vagyunk érzéketlenek ott lent vagy hogymondjam:D Ez olyan mint pl tilos lenne például kézzel enni,de mégis van kezünk...ha az ember arra használja ösztönösen,akkor miből jönne rá,h ez bűn?
Szóval én ezt nem értem! szerintem Isten sem gondolja ezt így,ha már így lettünk megteremtve...
És a másik dolog meg.... tényleg sokkal egészségesebbek lelkileg is akiknek normális szexuális életük van,mert nézzük meg (elnézést a példa miatt) de a papok,akiknek vissza kellett fogniuk magukat és szexmentes életet fogadtak,mennyire elferdültek... bu*ik meg pedofilok lettek..és miért?? mert roha*tul elfolytották a vágyaikat.
Ez normális? Hát pont ,h nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!