Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért job abban hinni, hogy...

Miért job abban hinni, hogy az élet magától keletkezett?

Figyelt kérdés
Azt hiszitek, hogy tietek a világ mert van egy kis biológiai tudásotok és egy téves elképzelésetek

jan. 11. 16:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%

Azért jobb ebben hinni, mert akkor hihetünk abban is, hogy az élet magától fog eltűnni.

Igen, miénk a világ, mert...

Isten léte a téves elképzelés. Elég a múltba tekinteni - barlangrajzokon nyoma sincs istennek, aki elvileg mindig volt és mindig lesz. Biztos Mózes volt az első értelmes ember a földön, aki előtt érdemes volt "megjelenni" egy lángoló csipkebokorként.

A bibliai (jó)isten léte kb. annyira hiteles, mint a Yule-macskáé.

jan. 11. 20:22
 12/23 anonim ***** válasza:
16%

Vannak akik nem akarnak kötöttséget, ahogy Ádám és Éva is a függetlenséget választották, Sátán segítségével.

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy "neki Isten se mondja meg mit tegyen".

Az ember nem úgy lett létrehozva,hogy függetlenül tudjon élni az életadósától. Ez látszik a napjainkban zajló életben. Teljes káosz, háborúk, stb.

jan. 12. 19:06
 13/23 Pombe ***** válasza:
100%

Nem jobb hinni abban.

Egy bonyolult bűneset felderítésekor sok gyanúsítottja lesz egy nyomozónak, és lesz közöttük olyan is, amelyik személy neki nagyon szimpatikus lesz, de az ügy kinyomozása szempontjából az érzelmei teljesen érdektelenek.

A nyomozónak az igazságot kell felkutatnia, legyen az fájó, vagy unszimpatikus, vagy legyen az akármilyen is.

jan. 15. 10:34
 14/23 Pombe ***** válasza:
100%

@Kérdező: "Azt hiszitek, hogy tietek a világ mert van egy kis biológiai tudásotok és egy téves elképzelésetek"

Bárki szerezhet magának biológia tudást, és kiderítheti, hogy a biológusok miben tévednek. Csak be kell bizonyítania az álláspontját. Ha a nyomozó már kiderítette, hogy ki követte el a bűncselekményt, és a nyomozás eredményeit egy bírósági tárgyaláson el is ismerve a gyanúsítottat elítélik mindenféle fokon, akkor te is nevetségesnek tartanád, ha jön valaki és kijelenti, hogy csak azért, mert a nyomozó nagy munkával kiderítette, hogy ki a tettes, most már azt hiszi ez a nagyképű nyomozó, hogy övé a világ? Azt hiszi, mindenki felett uralkodhat a véleménye???

Egyszerű! Egy másik nyomozó ismét elkezd nyomozni, és ha más eredményre jut, akkor igazolja az eredményeinek a hitelességét. A tudományban ezeket az eredményeket számtalan helyen lehet publikálni, ahol ellenőrzik, hogy a munkája megfelel-e a tudományosság mércéjének. Ez olyan, mint amikor egy másik nyomozó per-újrafelvételt kér, és a megfelelő igazságügyi szakemberek megnézik, hogy a másik nyomozó által benyújtott nyomozati jegyzőkönyvben szereplő érvek alapján valóban megalapozott-e a kérelem, és ha igen, akkor a per ismét kezdetét veszi.

Ilyen egyszerű.

jan. 15. 10:45
 15/23 Pombe ***** válasza:

#5: "Én nem hiszem! Én abban hiszek hogy a teremtőnk (A jó! isten!) réges régen kiadta a teremtés feladatát a jobb kezének Sátánnak"

Azt állítottad legelőször, hogy Istennel személyesen beszélgettél:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Istentől ezt idézed: "...Aztán bevallotta mert látta, hogy az én hitem már kikezdhetetlen és elmondta, hogy az embert 1nap alatt a földet 6nap alatt teremtette 6ezer év ezelőtt a leletek pedig hamisak ő maga hamísította meg"

Majd a felvezetésedben ez az utolsó mondatod: "Kérlek ne cessetek meg de ez az igazság"

Tehát, nem ez volt az igazság, mert most egészen mást írsz, így te hazudtál. Nemde?

A linkelt rovatban, még hisznek is neked:

#11(anonim): "Ha azt érezted hogy ezt a választ kaptad, elhiszem. Eskudozni felesleges"

Szóval nem elég, hogy hazudsz, de még félre is vezeted az embereket!

Miért csinálod ezt? Nincs semmi szégyenérzeted?

jan. 15. 11:04
 16/23 A kérdező kommentje:
Miért is hazudtam kedves pombe? Valóban én írtam ki azt a kérdést is... de most pedig arra voltam kíváncsi hogy egyes embereknek miért jobb abban hinni, hogy az élet magától keletkezett és miért nem jobb abban hinni, hogy Isten megteremtett minket. Ebben mi volt az ellentmondás a kiragadott kérdésssemmel összefüggésben? Kedves Pombe én szeretlek téged jókat szoktál írni már ami a természettudományra vonatkozik, de most nem értem miért által belém az úgy volt ahogyan a kérdéseben megfogalmaztam és szerintem tényleg Istennel beszélgettem és én hiszem amit akkor mondott nekem az úgy is van és hiszem hogy azok a leletek hamisak és ő rakta oda pusztán azért hogy ne legyen egyértelmű a teremtés
jan. 15. 19:40
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem hazudtam, nem tudom miért kéne neked bizonygatni de most nagyon rosszul esett hogy hazugnak tituálsz. Nem tudom miért de nem esik jól mert én szeretlek téged a hozzászolásaid alapján talán ezért esik tőled rosszul hogy belémáltál na de mind1 is túlteszem magam rajta
jan. 15. 19:43
 18/23 A kérdező kommentje:
Szerintem neked fáj az igazság, hidd el fogyatékos neandervölgyit nem teremt Isten aki selejt Isten tökéletes embert teremtett akit hívjatok úgy is akár hogy homosapiens ha az úgy jobban tetszik, de nem teremtett azért neandervölgyit és homoerectust meg dínókat hogy aztán kipusztítsa őket.a leletek továbra is tartom magam hozzá, hogy hamisak ahogy azt az atya elmondhatatlanul nekem ő maga volt a hamisító
jan. 15. 19:46
 19/23 A kérdező kommentje:
#Elmondta
jan. 15. 19:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Szemét telefonom belejavítgat az írásaimba bocsi ha kicsit érthetetlen jlnem direkt. Azt akartam írni, hogy Isten elmondhata nekem, hogy ő maga volt a hamisító
jan. 15. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!