Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sok bibliai példázat, beszéd...

Sok bibliai példázat, beszéd nem érthető számomra. Hol találhatók egy-egy bibliai példázatnak a magyarázatai?

Figyelt kérdés

jan. 3. 08:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
22%
9 Főleg, hogy tisztában van vele, hogy számára a kegyelem már elérhetetlen fogalom, és az örökkárhozat várja. És mind ezekkel tisztában is van.
jan. 3. 09:01
 12/34 IstenGyermeke1 ***** válasza:
A katolikus Bibliafordításoknál alul találhatók kommentárok, melyek a szövegben használt fogalmak, szokások megismertetésére, a zavaros szövegek megértetésére szolgálnak.
jan. 3. 10:22
 13/34 anonim ***** válasza:
23%

Nem, nem azt jelenti.

Istent félni egyszerűen azt jelenti, hogy hódolattal és mély tisztelettel adózunk neki.

Ez nem egy beteges rettegés. Isten nem akarja, hogy akik őt imádják, így érezzenek

(Ézsaiás 41:10) 10 Ne félj, mert én veled vagyok. Ne aggódj, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek, igen, segítek neked. Erősen foglak igazságos jobb kezemmel.«

Félni Istent: Attól félni, hogy ne bántsuk meg Őt. Sokkal inkább a rossz dolgoktól kell félni, amivel szomorúságot okozunk neki.

A felállított törvényeit a rend megtartása érdekében hozta, nem azért, mert megakar büntetni bennünket mindenáron.

Ha valaki még is megbontja a rendet, sajnálattal ugyan, de nem kerülheti a törvény áthágásával járó következményeket.

jan. 3. 11:16
 14/34 anonim ***** válasza:
45%

13,

Bocsánat,rossz helyre írtam egy válaszomat, hogy lehetne törölni?

jan. 3. 11:28
 15/34 A kérdező kommentje:
Jó az ott, hagyd csak.
jan. 3. 11:32
 16/34 kürtőskalácska ***** válasza:
23%
Melyiket nem érted?
jan. 3. 12:00
 17/34 A kérdező kommentje:

#16. Hát sajnos elég sokat, ezért el sem kezdem felsorolni.

Lehet, hogy egyet sem?!

jan. 3. 12:05
 18/34 anonim ***** válasza:
45%
17 Írj le egyet, és ha az meg lesz számodra, jön a következő. Semmi baj ha nincs ismereted, majd lesz, egy idő után meg te fogsz más embernek idáig eljutni. Senki nem születik úgy, hogy tud, van ismerete.És sosem szégyen kérdezni. Én is annó rengeteget kérdeztem, kutattam, figyeltem, botladoztam, aztán megértem a feladathoz. És én is ott segítek, ahol csak tudok, ahogy nekem is egykor segítettek.
jan. 3. 12:08
 19/34 A kérdező kommentje:

#18. Köszönöm. De tényleg rengeteg van, amit nem értek.

Most akkor elkezdem elölről az Újszövetséget és majd írok...

Addig is, most a 10 szűz és az olajlámpások esete. Ott a 10-es számnak van különös jelentősége vagy egyszerűen csak egy fiktív szám és mindegy? Miért szüzek? Miért 5+5?

Stb, stb.

jan. 3. 12:13
 20/34 anonim ***** válasza:
31%

Szia.

Ajw.org honlapon, a keresőbe írva is találhatsz magyarázatot, a biblia versekre.

jan. 3. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!