Mit gondoltok Salamon kis kulcsai ról(Lemegeton)?
"Az egyiptomiaknak, görögöknek és rómaiaknak is rengeteg Istenük volt."
Ezek emberek által kitalált hamis istenségek vagy démonok akik istenségnek adták ki magukat.
Ha elolvasod az Ószövetséget, kiderül, hogy ez a Jahve nem valami jóindulatú isten.
Vannak ennél sokkal különb istenek is.
Én az Ószövetségnek, csak egy nagyon kis részét olvastam el, pont azokat a részeket amelyek népirtásra szólítják fel a zsidókat.
De én ezeket a részeket meg is fogom tanulni, hogy a keresztények/zsidók fejéhez vágjam.
Az egészet soha nem fogom elolvasni szerintem.
Ugyanilyen módon érvelő New Age-sel vitatkoztam. Ugyanilyeneket hozott. Az viszont nem változtat azon, hogy a kereszténység a szeretet Istenét imádja.
Néha felteszem a kérdést, "ki az Isten?" Ekkor mindig felnézek (vagy ha nincs a közelemben, rágondolok) egy feszületre; ami ugye Jézust ábrázolja megfeszítve. Ez az Isten. Aki, mert elutasítottuk Őt, prófétákon keresztül szól(t); s az emberi természetet fölvevén közénk szállt. Gyermekként, ugyanúgy, mint a többi. Nem gazdag palotában. Nem hadvezérként. Nem istenségének teljében. A megtestesülés hatalmas misztérium; hisz szűztől született. S egy lett közülünk, úgy élt, mint mi.
Őt is ugyanúgy megkeresztelte Keresztelő Szent János, majd megkezdte nyilvános működését. A mi Urunk tanított, gyógyított, halottakat támasztott fel, s más csodákat tett (és teszi ezeket ma is). Tanításába a zsidó nép vénei nem tudtak belekötni, semmi olyat nem mondott, mi az Úr ellen lett volna; hisz Ő maga is Isten volt, s rajta volt a Szentlélek.
Az írástudók és farizeusok szerint lázította a népet. S Ő mikor tudta, hogy szenvedésének órája közel van, felment Jeruzsálembe szamárháton (ezzel jelezvén, hogy Ő alázatos, s nem földi Király), és a nép királyként köszöntötte. Az húsvéti vacsorát tanítványaival költötte el; csodálatos dolgokat mondott nekik, s 2 szentséget is megalapított: az Eucharisztiát, melyben ránk hagyta Önmagát; és az egyházi rendet.
A gecemáni kertben nem védekezett, a kezünkre adta magát. Hagyta, hagy ítéljék el, mint istenkáromlót és hamis prófétát. Hagyta hagy ostorozzák meg, s feszítsék keresztre a mi akaratunkból. A kereszten kínzóiért imádkozott.
Hogy ténylegesen tudtunkra adja, hogy Ő az Isten, harmadnapra feltámadt a halottak közül. Többször is megjelent a tanítványoknak. Majd fölment a mennybe Atyjához, aki a mi Atyánk is; az ígérettel, hogy elküldi a Vigasztaló Szentlelket.
A szent apostolokra, hogy tudják hirdetni az Igét, kiárasztotta a Szentlelket, aki szintén Isten. Ő működik ma is híveiben.
Ez az Isten. A Végtelen Szeretet. Ez az örömhír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!