Aki elárulta Jézus Krisztust - Júdás - hogyan halt meg?
Ha 30 ezüstöt ért Isten élete, mert ugye azt mondja, ők egyek az Atyával.
"Aki látott engem, az látta az Atyát"
Akkor ma mennyit érhet egy ember élete?
Hogy ti micsoda Bibliát használtok...!
Vagy csak az ÉRTŐ olvasással van a baj?
3 Amikor Júdás, az áruló látta, hogy elítélték, megbánta tettét, és visszavitte a harminc ezüstöt a főpapoknak és a véneknek.
4 „Vétkeztem – mondta –, elárultam az igaz vért.” „Mi közünk hozzá? – válaszolták. – A te dolgod!”
5 Erre az ezüstöt beszórta a templomba, aztán elment és felakasztotta magát.
6 A főpapok fölszedték a pénzt, de úgy vélték: „Nem szabad a templom kincstárába tenni, mert vér díja.”
7 Tanácsot tartottak, és megvették rajta a fazekas telkét az idegenek számára temetőnek.
8 Ezért hívják azt a telket még ma is Vérmezőnek.
9 Így beteljesedett, amit Jeremiás próféta jövendölt: Fogtam a harminc ezüstöt, annak árát, akit ennyire becsültek, akit Izrael fiai becsültek ennyire,
10 s a fazekas telkéért adták, ahogy az Úr parancsolta nekem.
/Mt. 27. 3-10/
1 5Ezekben a napokban a testvérek körében – mintegy százhúszan lehettek együtt – Péter szólásra emelkedett:
16 „Testvérek, férfiak! Be kellett teljesednie az Írásnak, amelyet a Szentlélek Dávid szájával Júdásról, azok vezetőjéről jövendölt, akik elfogták Jézust.
17 Közénk számított, a mi szolgálatunk jutott neki is részül.
18 Gonoszsága bérén telket szerzett magának, amikor pedig lezuhant, kettérepedt és kifordultak a belei.
19 Erről Jeruzsálem minden lakója tudomást szerzett, úgyhogy azt a telket az ő nevükön Hakeldamának, azaz Vérmezőnek nevezték el.
/Ap.CSel. 1. 15-19./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!