Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van még a Bibliának olyan...

Van még a Bibliának olyan része mint a Zsoltárok könyve, amin olvasás után lehet gondolkodni?

Figyelt kérdés
Igen tudom a Biblia minden részén lehet, de aki ismeri a Bibliát szerintem érti mit szeretnék kérdezni, pici rövid részek, amik elgondolkodtatnak. köszönöm előre is mindenkinek.
2023. dec. 16. 15:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%
Talán a kis próféták rövid beszámolója ami komoly figyelmet érdemel, és kutatást is igényel.
2023. dec. 16. 15:55
 2/16 anonim ***** válasza:
39%
A Prédikátor vagy méginkább a Példabeszédek könyve. De emellett a legfontosabb az igazság megismerése, a próféciák megértése és felkészülés a nagy nyomorúságra!
2023. dec. 16. 15:56
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
János evangéliumában nagyon sok ilyen rész van, már rögtön az eleje, melyben Isten megtestesülésének titkát fejtegeti az apostol. De az élő kenyérről szóló rész is ilyen mély.
2023. dec. 16. 16:26
 4/16 A kérdező kommentje:
1-2 köszi 1 es mi a cime?
2023. dec. 16. 16:29
 5/16 anonim ***** válasza:

A Biblia végén találhatóak:

Habakukk, Sofóniás, Jóel, stb

Őket nevezzük kis prófétáknak.

2023. dec. 16. 16:33
 6/16 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezek között lehet "ugrálni" olvashatom felváltva?
2023. dec. 16. 17:24
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem, az TILOS!
2023. dec. 16. 18:06
 8/16 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy olvasod, ahogy személyesen szeretnéd. Isten nem határozott arról, hogy mikor melyiket olvashatod.

Már csak azért sem, mert mindegyik írónak más a személyisége, ezért bár egy témát tartalmaz, de más szemszögből. Ami nem azt jelenti, hogy a mondani valója, vagy az értelmezése változik.

HA van egy szobor, más alul nézetből más jobbról nézve, vagy felülnézetből, de ugyanazt a szobrot látjuk.

Az evangéliumok is így íródtak, mást tartottak fontosabbnak, de végül is mindegyik fontos,

2023. dec. 16. 18:12
 9/16 A kérdező kommentje:
8as egyetértek, és akiktől eddig kérdeztem azt mondták a Biblia nem regény, hogy elejétől a végéig kell olvasni, hanem könyvek gyüjteménye, és úgy olvassuk ahogy szeretnénk, gondolom az itt irt könyvek között is "ugrálhatok" , bele olvastam ezek nem olyan történetek mint az Evangéliumok, ahol ha 1 evangéliumot elkezdünk azt illik végig olvasni mert egy kerek egész.
2023. dec. 16. 18:19
 10/16 anonim ***** válasza:

9.

8-as vagyok.

Csak annyit szeretnék ehhez hozzá fűzni, hogy igazából érdemes legalább egyszer az elejétől a végéig elolvasni. Hiszen akkor értjük meg igazán, hogy mi miért történt, és Isten hogyan irányította az eseményeket úgy, hogy a szándéka megvalósuljon.

A Biblia valóban nem szépirodalom, vagy verses kötet, amiért bárhova belelapozunk.

Ha már tudjuk és értjük a tartalmát, a lényegét, akkor nem baj ha az általunk választott témát akarjuk jobban nagyító alá venni.

2023. dec. 16. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!