Az is jó, ha hallgatom a Bibliát (pl. YouVersion alkalmazásban vagy hangoskönyv formában) vagy csak az megfelelő, ha olvasom?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Van Bibliám, be is van jelölve a könyvben rengeteg rész, amiket szeretnék gyakran olvasni, de ez olyan Biblia, amiben kb miniatűr betűk vannak és kezdem nem látni.
Nagyítóval pedig nem jó olvasni...
Van Biblia alkalmazás a telefonon, de a kijelzőt nem akarom annyit bámulni, mert vsz attól romlott egy kicsit a látásom.
Ezért arra gondoltam, hogy hallgatnám, de ez nagyon odafigyelős könyv. Nem tudom, hogy tudok-e annyira figyelni.
Nekem nem jött be a Bibliahallgatás.
Az elején azt hittem, hogy a m3nnybe vagyok, hogy egész nap bármikor hallgathatom, de idővel kiüresedett teljesen a kapcsolatom az igével. Egyáltalán nem olyan mint az olvasás. Még az olvasásnál se mindegy, hogy milyen állapotba veszi kézbe az ember.
Isten erejét és ezzel a természetét is csak az olvasás által érzem.
Köszönöm szépen. Igen, az fontos, hogy jó legyen a minőség. Azt nem kedvelem, amikor belehallatszik, ahogy nyel a felolvasó vagy ha sok hibát ejt.
Köszi, ha ajánlasz, belehallgatok abba is.
Jézus eredetiben hallgatták, és nem volt gond. A hallgatás igen jó megoldás, még sötétben is megteheted, ágyon fekve, csak koncentrálj a szöveg mondanivalójára. Az agy ugyanúgy megemészti, mint az olvasást!
Luk 8:18 Meglássátok azért, mimódon hallgatjátok: mert akinek van, annak adatik; és akinek nincs, még amijét gondolja is hogy van, elvétetik tőle.
Ján 8:47 Aki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.
1Ján 3:11 Mert ez az üzenet, amelyet kezdettől fogva hallottatok, hogy szeressük egymást;
Zsid 4:2 Mert nékünk is hirdettetett az evangélium, miképpen azoknak: de nem használt nékik a hallott beszéd, mivel nem párosították hittel azok, akik hallották.
Jel 1:3 Boldog, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van.
Jel 13:9 Ha van füle valakinek, hallja!
Jel 22:18 Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja:
Van egy igen jó protestáns hangos bibliai CD, amit le lehet tölteni,
ha akarod visszakeresem, hogy hol van, írj privátban, ha érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!