Van olyan vallás, amely elfogadja az embert olyannak, amilyennek Isten teremtette?
Csak mert Isten az embert meztelennek teremtette, de minden vallás szerint fel kell öltöznük. Ez ellentmondás. Én a meztelenséget nem kötöm a szexhez, és az emberek is csak azért teszik, mert tilos. Ha mindenki meztelen lenne, nem járna az emberek esze a szexen, ha meglátnának egy nőt, mert az lenne a természetes. Ma sem jár azon senki esze, ha meglát kivillanni egy térdet, holott régen ez is szexuális töltetű volt. Tehát mindez csak szokás kérdése. A meztelenségnek tehát nincs köze a szexhez. Bár még azt sem lehetne mondani, hogy Isten ezt bűnnek tartaná, hiszen isten azt is akarta, hogy szexeljünk minél többet: Ter 1.27: Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. Ter 1.28: Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: "Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá."
A meztelenség az ember természetes állapota, az ami olyan, amilyennek Isten teremtett minket. A ruha csak a hívság eszköze, hivalkodásra jó, a mai divat pedig különösen segíti ezt az erkölcstelen viselkedést.
Melyik vallás tehát az, hol nyugodtan lehet az ember úgy, olyan természetes állapotában, ahogy az Úr megteremtette?
Szia
A Biblia azt írja az első emberpárról: "Isten pedig szólongatta az embert, és ezt mondta neki: „Hol vagy?” Az végül így felelt: „Hallottam hangodat a kertben, de féltem, mivel meztelen vagyok, ezért elrejtőztem.”....Jehova Isten pedig hosszú bőrruhát készített Ádámnak és a feleségének, hogy felöltöztesse őket." 1Mózes 3:9-11, 21
El tudod fogadni Istennek ezt a döntését? Azt, hogy felöltöztette az első emberpárt.
"Jehova Isten pedig hosszú bőrruhát készített Ádámnak és a feleségének, hogy felöltöztesse őket."
Milyen állat volt az első, amit Isten megölt az Édenkertben, csak hogy Ádáméknak bőrruhája lehessen?
Ez lényegtelen, talán ezért nem közli...a történet, amelyben Isten felöltöztette az ember a lényeg a bűn elkövetése volt. Erről részletesen ír.
persze, hogy ellentmondás. de a modern világ prüdériája és álerkölcsös szabályai ezt követelik meg. jóformán attól esnek shockba, ami természetes.
de ez nagyon társadalomfüggő, mert nézd meg azokat az országokat, ahol sokkal lazábban kezelik a meztelenséget, azaz pl Norvégiában egy parkban is napozhatsz meztelenül, Spanyolországban szintén a kutyát nem érdekli, ha a reggeli futásodat meztelenül teszed meg a parton és stb stb. Itt nem tudsz ezzel kiakasztani senkit.
aztán nézz meg pl nálunk egy reakciót, sikítófrászt kapnak egyesek, ha csak látnak egy testet :)
Régen volt az adamita vallás, ma már tudtommal kihalt.
Ha már Afrika, hát nézd, pl Dél-Szudán sivatagos részein (és Indonézia hegységeiben is) még a mai napig is élnek olyan törzsek, akik nem hordanak ruhát. Tudják mi az, mert párszor járt már arra idegen, de őket nem érdekli és nincs semmi ruhájuk. És kicsit se szégyenlősek. Volt róluk dokumentumfilm pár éve.
A Dél-Amerikai őserdei indiánok közül is voltak ilyen törzsek a 80-as években még biztosan, de azt hiszem, ők már nem léteznek.
Szóval ők ezt szokták meg, és se a kor nem számít se a nem, se az hogy vannak-e ott esetleg idegenek, ők nem vesznek fel ruhát, vagyis nincs is nekik.
Ezen kívül még sátánista beavató szertartásokon hallottam meztelen bevataást, hogy ezzel törjék meg az illetőt, és szerintük így lesz a csoport egyenrangú tagja, mert elveszik minden önérzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!