Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyivel csökkenne a magukat...

Mennyivel csökkenne a magukat - pl. népszámláláson - kereszténynek valló emberek száma, ha megszűnne a divatból keresztelés szokása?

2023. dec. 6. 11:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a most is használt online verziós népszámláláson, pláne ha ugyanígy teszik fel a kérdést, mint most - semennyire vagy alig.

Ennél az adatnál két dolog igen befolyásolja a választ:

- milyen az adatgyűjtés

- mi a kérdés

Illetve még harmadikként lehet megemlíteni, hogy online felületen milyen válaszok vannak.

2023. dec. 6. 12:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Akit "divatból" kereszteltek (bár ki vagy te, hogy ezt megítéld), azok már most se vallották magukat a kereszténynek, mivel a megkereszteltek száma jóval több, mint a magukat a kereszténynek vallók száma.

Tehát meglátásom szerint, nem, vagy alig csökkenne.

2023. dec. 6. 16:48
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Hat ezt nem lehet tudni, mivel nem tudjuk, hanyan vallottak magukat keresztenynek csak azert, mert megkereszteltek oket.

Egyebkent amiatt, hogy valakit divatbol kereszteltek, még lehet felnottkent igazi hivo.

2023. dec. 6. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy ez sokat változtatna. Engem is megkereszteltek, de nem vagyok hívő és a népszámláláskor is azt jelöltem be.
2023. dec. 8. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!