Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A protestánsok miért használna...

Prókátor kérdése:

A protestánsok miért használnak modern okostelefonokat, amikben fényképezőgép van? Vagy nem használják ezt a funkciót?

Figyelt kérdés

Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt.

Kiv 20,4

Így szól a Biblia. Tehát, ha VALÓBAN a Biblia szavai szerint élnének, akkor nem készíthetnek képeket. Ugyan ez a helyzet, hogy sok olyan közösségi oldal van, ahol fotókat és rajzokat és egyéb ábrázolásokat használnak, magukat mindenek felett Bibliainak vallva.

Vagy rosszul értelmezem, valójában szó szerint kell venni, és igy ez csak a 3 dimenziós ábrázolásra vonatkozik, a 2 dimenziósra nem?

2023. dec. 3. 13:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom mit mondanak, nem vagyok protestáns, viszont a Bibliát szövegkörnyezetből kiragadva (így tisztességtelenül) idézted, ez így gáz... Ennyi erővel az is benne van, hogy "Nincs Isten" ha nem teszed elé, hogy a "a gonosz mondja szívében: Nincs Isten". Tudod, politikusok szoktak így csinálni.

A második parancsolat így szól:

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

Tehát egyértelműen a készítés oka is fel van tűntetve, mégpedig, hogy imádod, leborulsz előtte. Ezt ne tegyed. Erről van szó. Mózes is készített kerubokat, amik igencsak a mennyben vannak, mégpedig Isten parancsára, de nem abból a célból, hogy azt tisztelet céljából majd feldíszítik, virágcsokrot tesznek elé, vagy leborulnak elé. Ezt amúgy a héberek is így tanítják a tízparancsolattal kapcsolatban, hogy abból a célból ne készíts, hogy imádd. Tehát átalános céllal lehet képeket, akár még faragványokat készíteni. Ismerni kell a héber történelmet. Pl. a császár felállított szobrát, amit istenségnek akartak elismerni, emiatt utasították el a zsidók, és lázadásnak számított Pilátus alatt, ami miatt Pilátus vérengzést vitt véghez, ezt meg is említi az Úr-pont az ember istenségként való tiszteletének elutasítása miatt ölték meg őket. Továbbá az Antikrisztus képét is az írás szerint fel fogják állítani, és aki nem imádja, nem borul elé, azt megölik, ahogy Nabukodonozor is felállíttatta a szobrot és Sidrák Misák és Abednego nem borult le. Ezt tíltja a törvény.

2023. dec. 8. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!