A protestánsok miért használnak modern okostelefonokat, amikben fényképezőgép van? Vagy nem használják ezt a funkciót?
Ne csinálj magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt.
Kiv 20,4
Így szól a Biblia. Tehát, ha VALÓBAN a Biblia szavai szerint élnének, akkor nem készíthetnek képeket. Ugyan ez a helyzet, hogy sok olyan közösségi oldal van, ahol fotókat és rajzokat és egyéb ábrázolásokat használnak, magukat mindenek felett Bibliainak vallva.
Vagy rosszul értelmezem, valójában szó szerint kell venni, és igy ez csak a 3 dimenziós ábrázolásra vonatkozik, a 2 dimenziósra nem?
Nem tagadom Isten szavát. Ha bálványozás céljából készít képet a gyerekről, akkor bűn.
Az is benne van a Bibliában hogy ne ölj, de ez nem azt jelenti, hogy egy szúnyogot is bűn agyoncsapni.
Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg attól a paptól vagy lelkésztől, akihez jársz. Ők sokkal jobban értenek ehhez a témához.
Az ide vonatkozó Igevers egyik felét másoltad csak be a másik fele kimaradt:
2Móz 20:4 Ne csinálj magadnak faragott képet, sem bármely alakját annak, mi az égben van, fenn és ami a földön van, alant és ami a vízben van, a föld alatt.
2Móz 20:5 Ne borulj le előttük és ne szolgáld azokat; mert én az Örökkévaló, a te Istened, buzgó Isten vagyok, ki megbüntetem az atyák vétkét a gyermekekben, harmad- és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek;
A bálvány készülhet fából, kőből, femböl amit tisztelnek vagy leborulnak előtte vagyis a tárgy kultikussá válik az emberek reakciója és viselkedése miatt, konkrétan ha készítek egy festményt, szobrot vagy fényképet az önmagában nem bálvány de ha tisztelet övezi, leborulnak előtte, szellemi hatalmat képességet tulajdonítanak az ábrázolt személynek akkor kultikussá válik vagyis negatív szellemi erők fognak a tárgyakon keresztül megnyilvánulni így jön létre a bálvány.
Akkor Jézusról és szent életű emberekről is lehet képet, szobrot csinálni, ha ezt nem bálványozás céljából teszik?
13-as:
Te katolikus vagy református templomba jársz?
Lehet egyikbe se, nem releváns a kérdés szempontjából. Kaphatok választ?
A Biblia szavai igazak akkor is, ha nem minden ember érti.
A matematikában is vannak olyan szabályok, amiket nem mindenki ért, mégis igazak.
Tudnék válaszolni, de a katolikusok és a protestánsok nem mindenbem értenek egyet.
Kérlek szépen hogy kezdj el járni egy templomba vagy egy keresztény gyülekezetbe, mert nagyon fontos hogy Istennek tetsző életet élj. Ott sokkal pontosabban megválaszolják a kérdéseidet.
Mert a protestánsoknak szerencsére több esze van, mint neked...
Az idézeteket nem szó szerint kell érteni.
Tudnád a választ, csak mégsem? :)
Egy katolikus pap és egy református lelkész pont ellentétesen fogja megválaszolni ezt a kérdést, miért akarsz becsapni engem?
Prókátor provokál.
Mindig szimpatikus voltál, bár a protestánsokkal kapcsolatban voltak felháborító megszólalásaid mindig is.
Amikor egyes protestánsok bálványimádóknak csúfolják a katolikusokat, általában tévednek.
Mint ahogy mások írták is, az evangélikusoknál és az anglikánoknál vannak szentképek, és általában feszületek is. Tehát ha a protestánsokat nem ismered elég jól, akkor légy szíves, legyél nagyobb tisztelettel és ne általanosíts.
A kérdésedre természetesen az a válasz, hogy azt a bálványimádást tiltja Isten és a Biblia, amelyet a bálványimadó araboktól vettek át a régebben a zsidók, és a lényege, hogy készítettek maguknak egy tárgyat és azt mondták, hogy az a tárgy lesz az isten. Nem az ábrazolás a probléma, hanem hogy milyen célból ábrázolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!