A muszlimok mivel magyarázzák hogy Ábrahám az iszlámot hirdette, miközben az iszlám csak i.u 622-től létezik hivatalosan?
Pontosan ezt teszi az iszlám. Azt tanítja hogy Mohamed előtt is voltak prófétái, csak hát nem tudott egyet sem felmutatni. Így más vallások prófétáit igyekszik hamisan a sajátjaként feltüntetni.
De mivel az elmúlt kommentjeiddel pont azt bizonyítottad hogy az állításaidra nincs bizonyíték, meg egy olyan kérdést erőltetsz amit szó szerint megválaszoltam már korábban, vagyis nyilván csak provokálni próbálsz mert megsértődtél, hogy elbuktad a vitát, ez zárható is.
"Pontosan ezt teszi az iszlám. Azt tanítja hogy Mohamed előtt is voltak prófétái, csak hát nem tudott egyet sem felmutatni. Így más vallások prófétáit igyekszik hamisan a sajátjaként feltüntetni."
Ne kezdj el terelni. Példát kértél, mutattam. Amire azt mondat hogy belemagyarázás és hogy plágium. De ezek szerint még mindig nem fogtad fel hogy ez a kettő üti egymást :))) Szóval döntened kellene :)
ma 16:20
Részben jogos, valóban van kardinális különbség közöttük, de az alap ugyanaz az egyistenhit, ugyanazok a próféták, a történetek. Szerintem inkább egyformák, mint különbözőek, de elismerem, hogy ez nézőpont kérdése lehet.
A muszlim szó csak annyit jelent, hogy alárendeltség. A muszlim az az ember, aki alárendeli magát Istennek. Ádám ezt tette, Ábrahám ezt tette, Mózes ezt tette, Jézus ezt tette, meg Noé is meg Lót is. Attól még, mert még nem alakult ki rá ez a szó, amikor ők éltek, attól még igaz volt.
Isten a Koránban azt mondja, hogy azért kellett kinyilatkoztatnia a Koránt, mert a korábbi Prófétáknak átadott üzeneteit (amikre a Tóra és a Biblia is építkezik) az emberek elferdítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!