Pénzt nyomtatni bűn?
Figyelt kérdés
Csak lemásolod, nem elveszed...2023. nov. 13. 23:24
1/14 anonim válasza:
Bűncselekmény a pénzhamisítás.
2/14 anonim válasza:
Amíg egyértelműen felismerhető hogy az másolat (például a sorszám helyére azt írod hogy játékpénz) és nem próbálod elkölteni addig nem. Amint nagyon hajaz az eredetire, vagy megpróbálod elkölteni az.
3/14 anonim válasza:
Addig nem ha fekete fehérben egyoldalasan másolod. Azaz nem összetéveszthető az igazi pénzel.
4/14 anonim válasza:
A törvényhamisítást a bankjegy bünteti!
5/14 anonim válasza:
Szerintem a kérdés azért van a Vallás kategóriában, mert a bibliai bűnre gondolt a kérdező
A választ nem tudom, csak gondoltam a következő válaszolónak felhívom erre a figyelmét, hátha releváns válasz is érkezik, nem jogi témakörben
6/14 anonim válasza:
Minden állam nyomtat pénzt, tehát minden állam bűnös?
7/14 anonim válasza:
Pénzt te nem tudsz nyomtatni, csak hamis pénzt. Az meg bűn.
8/14 Potyondi Gergely válasza:
Biztos hogy bűn. A hazugság bűnébe tartozik. Amikor a pénzhamisító hamis pénzel fizet, akkor az emberek (ha nem veszik észre hogy hamis) akkor azt hiszik, hogy a pénz valódi, és ezt a pénzhamisító tudja.
9/14 anonim válasza:
Es szerintetek azok, akik a penznyomdaban dolgoznak, nem sikkasztanak? Nem visznek haza onnan pl 10, 20 ezreseket?
10/14 anonim válasza:
#9: Hamarább viszel ki ki egy hullát a kapun, mint egy papírfecnit, nemhogy pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!