Csak az igaz keresztények nem utálják a franciákat a Trianon miatt? Csak mert két VALLÁSOS ismerősöm is utálja őket a Trianon miatt. Én nem. Ahogy a németeket sem.
Én nagyon nem örülök annak, hogy elcsatolták Magyarország kétharmadát, de akkor sem szabad emiatt utálni vagy gyűlölni őket.
Máté5,21-22
Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj, mert aki öl, méltó az ítéletre.
Én pedig azt mondom nektek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre; aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre; aki pedig ezt mondja; Bolond, méltó a gyehenna tüzére.
1János15
Aki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az; és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, ami megmaradhatna őbenne.
Miért idézed a Bibliát, amikor Trianonról van szó?
Mert aki nem keresztény, annak kötelező utálni a franciákat?
Én gyakrabban hallom a románok szidásá ebben a témában.
Szerintem ez nem attól függ, hogy keresztény vagy nem. Inkább az egyéntől, hogy mit hallott otthon, a körülötte lévőktől, miket olvas stb.
Egyébként ha már, akkor a trianoni békeszerződésért nem csak a franciák felelősek, hanem az angolok, az amerikaiak, a körülöttünk élő népek és a magyarok is.
A jelenleg élők közül senki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!