Mi módja a kikeresztelkedésnek,hogy elhagyhassam a keresztény vallást?
Hivatalason,római katolikus a vallásom.
4 évesen megkereszteltek és ennyi,semmi több.
Soha nem gyakoroltam a vallásomat semmilyen formában.
A kereszténységet,de az összes többi vallást a világon egy f@szságnak gondolom,gondoltam egész életemben.
Ateista vagyok teljes mértékig.
Alaposan mellé trafáltál - de a többi kedves Hozzászóló is! 😛
Kikeresztelkedni annyit jelent, mint zsidó vallásból keresztény vallásra áttérni. 🤣
Szándékod megvalósításához NINCS SZÜKSÉGED semmiféle liturgiai hókuszpókuszra.
"#9 én pl azért akarnék, mert irtózom a katolikus egyháztól, és semmilyen módon nem akarok hozzá fűződni."
Oké, de a Katolikus Egyház egy közösség, amihez akkor tartozol, ha részt veszel a közösség életében és eszerint élsz. A keresztelési anyakönyv egy megtörtént eseményt rögzít. Ennyi és nem több (ha nem vesszük most figyelembe a szakrális jelentését). Kb. olyan, mint az érettségi papír. Nincs ez alapján "nyilvántartás" a tagokról amit amúgy nem is lehetne. Kutatok anyakönyveket és amennyiben nem magamról vagy felmenőmről van információ, akkor nem használhatom fel személyeket konkrétan beazonosítható módon, se a keresztelési, se a halott anyakönyveknél. Hanem vagy csak statisztika készítés céljából vagy anonimizálna. Halottinál asszem 30 év, keresztelésinél 100 év ez a védelmi idő. Ugyanígy a plébánia sem adhatja ki idegennek ezeket az adatokat.
#13.
"Beírtak engem mindenféle Könyvbe
és minden módon számon tartanak.
Porzó-szagú, sötét hivatalokban
énrólam is szól egy agg-szürke lap."
/Kosztolányi/
Megértem viszolygásodat - bár csodálkozom hogy még nem sikerült megszoknod! 😁 Az élet minden területén hatalmas a bürokrácia, miért pont az egyházak legyenek a kivételek! A római katolikus egyházról vannak részletes információim, ez alapján magyarázom:
- Ők hét szentséget tartanak nyilván. A Keresztség még viszonylag sima ügy, szinte bárki felveheti. Igen ám, de a többi egymásra épül, szigorúan nyilván van tartva. Új szentség felvételénél az előzőket IGAZOLNI KELL, de még így is kemény feltételek vannak, ne tudd meg, milyenek...
- A római katolikus egyház az egyedüli - tudtommal -, amely hirdeti, hogy csak rajta keresztül üdvözülhet mindenki! Egyedül esélytelen... Ez a dogma ad magyarázatot arra, hogy kíméletlenül számon tartsák a hívek szentségi állapotát, földrajzi elhelyezkedését, egyházi adóhoz való viszonyát.
Ja, hogy ez az isten így már elég macerás?
Hát akkor felejtsd el, és teremts magadnak másikat! 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!