A keresztény egyház hogyan viszonyul ahhoz, hogy Menczer Tamás keresztény üldözésről hazudozik és természetvédelmi övezetben akar a törvényeket megkerülve egy keresztet telepíteni? Ha nem határolódik el tőle az egyház akkor miért nem?
Itt látható a facebookjára kirakott videó amiben csak a gyűlöletet kelti a keresztények(, kamu keresztények) és a nem keresztények között:
Sehogy.
Mert nincs olyan, hogy "keresztény egyház", keresztény egyházak vannak.
Ennyivel azért illene tisztában lenni, még 8 általánossal is.
Köszönöm a sértő és lekezelő választ egy apró és lényegtelen elírás miatt.
Remélem, majd megtalálod a helyes utat.
Mert valakik X éve leszúrtak oda a földbe (nem volt talapzata) egy random keresztet.
Logikátok mentén ha a kocsi bejárodnál leszúrok egy keresztet akkor annak is ott ki kell alakítani egy talapzatot és ott el kell helyezni egy keresztet.
Arról nem is beszélve, hogy törvénytelen. Nem véletlenül természetvédelmi terület.
Az a kereszt pár éve egyszercsak megjelent a dombtetőn, senki nem kérvényezte, nincs hivatalosan engedélyezve, tulajdonolva, karbantartva. Már eleve az, hogy ismeretlen háttérrel és okból, illegálisan ott állhatott, kérdéseket vet fel azügyben, hogy ki is volna itt "üldözve" olyan nagyon.
A leégése valószínűleg szimpla garázdaság lehetett. Egyáltalán senki nem "fél a szent szimbólumoktól", ez teljes badarság.
A természeti értékek megőrzését, olyan növény védelmét, ami az egész világon egyedül ezen a fokozottan védett területen él, "mellébeszélésnek" titulálni szépen mutatja, mennyit is ér a "nemzeti érzelmű keresztények" magyarkodása.
A magyarországi katolikus egyház pedig soha az életben nem fog elhatárolódni olyasmitől, ami tökéletesen beleillik a saját képmutató frazeologiájába és viselkedésébe.
6
Elég sok kereszt van az országban. Törvényesen állították őket olyan helyen ahol nem okoznak problémát a természetnek.
Azok valamiért nem zavarnak senkit.
De ha te ennyire nem viszolyogsz ettől és szereted a kereszteket akkor állítsunk egy két keresztet az otthonodba. Én mondom meg, hogy hova kerüljön és cserébe fizetem is, oké?
Elég sok háznál van, szóval nem mondtál túl nagyot :P
Milyen problémát okoz konkrétan ez a kereszt a természetnek, kifejtenéd bővebben?
Rendben akkor az ágyad közepére és a minden szoba ajtajába, kocsibejáródba elhelyezek 1-1 több mint 1m magas keresztet.
Mivel pedig én azt ott elhelyeztem ezért te és senki más sem mozdíthatja el onnét, SŐT még beton alapot is kell nekik csináltatnod, hogy ki ne dőljenek.
Pár idézet:
"Nem a 20*20 centiméteres talapzat okoz természetkárosítást, hanem az odavonzott sok ember taposása. Nem hergelni kellene a természetvédelem ellen, hanem kompromisszumkészen találni egy olyan helyet a keresztnek, ami természetvédelmi szempontból is megfelelő és az odaérkezőket se kényszerítik bele természetkárosításba, hanem nyugodtan, jól megközelíthető helyen kereshetik fel azt."
Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem keresztényi magatartás a törvényeket megszegni.
Mi lesz így a következő? Hol lesz a határ ha már a törvényeket sem tartják be?
Szerinted Isten nem szeretné, hogy vigyázzunk arra amit alkotott? Szerinted fájna neki ha azt a keresztet nem ott hanem máshol állítanák fel?
"Rendben akkor az ágyad közepére és a minden szoba ajtajába, kocsibejáródba elhelyezek 1-1 több mint 1m magas keresztet."
Tudtommal, az az én magánterületem. De a házam előtt közterület, ha oda szeretnél, akkor nyugodtan állíthatsz, megbeszéljük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!