Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egyedül megyek áldozni...

Ha egyedül megyek áldozni illetve bérmálkodni az gáz vagy szemétség rokonaimal szemben? 25 éves vagyok de még nem áldoztam se nem bérmálkoztam

Figyelt kérdés
2023. nov. 2. 22:02
 1/4 A kérdező kommentje:
gondolom idegenek ott lennének mise közben alatt előtte stb lehet?
2023. nov. 2. 22:04
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
A papot kérdezd meg. Ezek nem olyan csak egy kicsit beugrok, és megvan tipusú dolgok.
2023. nov. 2. 22:17
 3/4 anonim ***** válasza:
62%
Bérmáláshoz minimum aki a bérmaszülő lesz, mennie kell veled, mert benne van a szertartásban, hogy a válladra kell tennie a kezét. Elsőáldozáshoz nem kell senki külön. De felkészítőre kell járni mindkettő előtt. Alapból nem gáz, ha nincsenek ott a rokonaid az elsőáldozáskor meg a bérmáláskor, nem fogja senki sem kérdezgetni meg számon kérni, hogy miért nincs ott veled senki. Az más kérdés, hogy megsértődnek-e, ha nem hívod meg őket. Ezt nyilván mi nem tudjuk megmondani.
2023. nov. 2. 22:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha az a kérdés, hogy gáz-e az, hogy nem jön téged megnézni rokonod, akkor nem. Felnőtt korban az elsőáldozás és a bérmálkozás egy misén, egyszerre (egymás után) történik. Bérmaszülő szükséges, de ő meg nem kell, hogy rokon legyen.
2023. nov. 3. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!