Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért lenne bálványimádás ha...

Miért lenne bálványimádás ha felálnék a nemzeti himnusz alatt?

Figyelt kérdés
2023. okt. 29. 16:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#8-as!

Biblia nézőpontjából fejtem ki.

Nem a szöveg bálványimádó, maga a himnusz, azamit képvisel, jelent. Erősen nacionalista és a zászlóval egyben imádati jelképek.

”Isten áld meg a magyart”. Miért, mást ne áldjon meg? Másnép, másember, nem ”Isten” teremtménye?

Minden imádat csakis Istené!

Igen. Adja meg mindenki a ”császárnak ami jár”, de ez nem az imádat.

Mint ahogyan a gyilkosság bűn, ezért nem fognak fegyvert pl. a Tanúk sem. Egy háborúban fegyverrel általában gyilkolni szokás.

Ha ezt kéri a ”császár”, Isten ellenes kérés. Ne ölj, azt mondja a törvény! Mit mondott Jézus Péternek?

Simon Péter kardot rántott és levágta a zsidó főpap szolgájának fülét. Jézus azonban csodálatos módon helyére tette és meggyógyította a fület és ezt mondta: ”Mindazok, akik kardot fognak, kard által pusztulnak el.” (Máté 26:52).

Jézus Krisztus a földönléte idején sohasem folyamodott halált okozó fegyverekhez a saját védelme érdekében. Vagyis amit mondott Péternek, ezzel azt nyilvánította ki, hogy elítéli a gyilkosságot és a hadakozást. Ő a szeretetet, minden népből, nemzetbők valók egységét hirdetett. A háborúkban különböző lobogók és jelképek, indulók alatt öltek másokat. Ezek a jelképek megkülönböztetik az egyik népet, népcsoportot a másiktól. Ez nacionalizmust, majd gyűlöletet kelthet és szokott is álltalában. Ilyen jelképeket nem támogatna Jézus és az Atya sem, mert a különbözőség és a másságot jelképezik. Jézus több mint 2000 évvel ezelőtt lefektette a kölcsönös szeretet és egység alapjait. Jézus apostolai és tanítványai nem himnuszok és jelképekkel vonultak, szimplán az ”Igével”.

A keresztényeknek pont ezért nem kellene a templomokra kitűzni a zászlókat és himnuszokat lejátszani ott.

Nem a Kölcsey művével van baj és nem is a zászló színeivel, maga amit jelképeznek, a megosztást. Ez az összes ország himnuszára és zászlojára igaz.

Mit gondolok?

Amúgy megjegyezném. Teljesen más jelentettek ma és mást jelentettek a múltban ezek a jelképek. Ki lehet menni egy rendezvényre (pl. falunap, stb.) és az emberek dumálnak, esznek, izegnek-mozognak, sétálgatnak a himnusz alatt. Énekelni meg sokan nem szokták, mert még a szövegét sem ismerik. Régen mindenki megált, bármit csinált abba hagyta, kussolt és megadta a ”tiszteletet”. Ma egymást sem tisztelik az emberek, mért tisztelnének olyan valami, amiben nem is hisznek és nem is érdekli őket.

Ezek az ”ünnepek” is készröhejek. Olyanok beszélnek ezeken a haza szeretetéről, akik szétlopták, eladták és elárulták, üres blabla tartalom nélkül…

Az én ősöm és a többiek (Kiss Ernő 1848-49) ”forognak a sírjaikban” fölösleges áldozatuk miatt. Ez az ország csak árnyéka már önmagának.

Na ennyit a himnuszról… és most lehet lepontozni, pufogni meg beszórogatni.

2023. okt. 30. 12:19
 12/13 anonim ***** válasza:

11.Hsz!

Szüleimet-illetve már csupán emléküket- nem azért tisztelem, szeretem, mert testvéreim is így tesznek,mert én mindenkitől függetlenül szeretem és tisztelem őket,emléküket.

Hazámat és a hazát JELKÉPEZŐ zászlót, himnuszt is mindenkitől függetlenül szeretem, tisztelem.

Azt, aki bármilyen okból nem szereti hazáját szüleit, mélységesen sajnálom,mert az az ember olyan,mint a fáról leszakadt száraz levél....Tűzre való, vagy lombtrágyának.

2023. nov. 1. 05:06
 13/13 anonim ***** válasza:
Jehova Tanúi tanai nemcsak eretnekek, hanem hülyeség is. Nyilván nincs olyan ember aki a Himnuszt gondja Istennek, és emiatt imádata szempontjából áll fel alatta 😄
2023. nov. 6. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!