Mit lehet tudni a Vidám vasárnapra járó emberek
ünnepekhez, hagyományokhoz való viszonyulásáról?
Figyelt kérdés
SZMK-s szülő vagyok. Jött egy új kislány az osztályba akik a fent jelölt valláshoz/csoporthoz tartoznak. Nagyon nyíltan reklámozza magát a kislany anyukája a közösségi oldalakon, szinte csak ezzel kapcsolatban posztol. A héten betalált engem, hogy sátánista vagyok és démonokat viszek az iskolába mert Halloween bulit tart az osztály és én szereztem be a bulihoz a cuccokat. Ráadásul ,,fenyegetett,, hogy az igazgatónak és a tankerületnek is jelzi, hogy a gyerekeket veszélybe sodorjuk ezzel. Az igazgató tud a buliról, részt is vesz rajta :) Sőt ez már a 4.év, hogy minden osztály az őszi szünet előtt bulizik egy jót. Ezt az anyukának is megírtam. Valamint azt is, hogy ez olyan mint a farsang. Nem kell többet beleképzelni mint ami. Ezekután még leboszorkányozott és tiltott. Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Karácsony? Húsvét? Farsang? Ők tartják vajon? Vagy mind tiltólistás? Elég nagy a feszültség emiatt.
#Vidámvasárnap
2023. okt. 27. 08:55
1/9 anonim válasza:
Én hagynám a francba a hülyéjét, menjen a saját iskolájukba, ha nem tud együttélni másokkal. Ne is foglalkozz vele, neked már úgysem tud hőbörögni :)))
2023. okt. 27. 10:43
2/9 anonim válasza:
Remélhetőleg nem lesz belőle olyan probléma, amit Ő állít.
Az tény, hogy sötét erőknek ajtót nyithat ez a "buli" is.
Célszerű Számukra, hogy nem vesznek részt ezen a bulin, ha erre van már világosságuk.
2023. okt. 27. 12:29
3/9 anonim válasza:
Mivel a lány képtelenséget állít, ez inkább a szülőktől és a szektától tanult megfélemlítési taktika
2023. okt. 27. 14:08
4/9 anonim válasza:
Mindenestre én hívőként tuti nem vennék részt ilyen Hallowenes bulin.
Ráz a hideg ettől.
2023. okt. 27. 15:35
5/9 anonim válasza:
A hitgyülisek elég hibbantak (lásd bedőltek egy ilyen szektának), ha mellé még fanatikus is, akkor pont olyan, mint a példában leírt nő.
Sokat nem lehet vele kezdeni, hagyd figyelmen kívül, előbb utóbb megunja a zaklatást, párszor még biztos be fog találni.
2023. okt. 27. 18:20
6/9 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a fent említett téma a kereszténységgel ellentétben áll.
Természetesen a húsvét és a karácsony keresztény ünnepek. A farsang profán esemény, de nem ellentétes a kereszténységgel, ettől függetlenül érdemes elkerülni, hogy pl. a nagyhétre essen, vagy a katolikusoknál a böjt idejére.
Szerintem nem kell senkit hülyének nézni emiatt. Hamár mindenkivel olyan nagyon toleránsak vagyunk, megtehetnénk ezt a keresztény közösségekkel is.
2023. okt. 27. 19:22
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én békében szeretnék lenni az anyukával, nem akarom megbántani higgyen amiben szeretne. Ezért is érdekelt, hogy mikor adhatunk az ő gyerekének is az iskolai holmikból, mi az amit lehet nekik is. Pl. Mikulásra csomagot vagy Húsvétkor tojás keresés stb. Mi is hívők vagyunk (római katolikusok) rendszeresen járunk misére, első àldozó is volt a lányom, hittanra is jár (amúgy szoktak farsangolni ott is). Szóval eddig soha nem szólt senkisem hasonló miatt pedig közel 600 gyerek jár a suliba.
2023. okt. 28. 01:39
8/9 anonim válasza:
Szia! Akkor a Halloween bulizásról is beszélgess el Jézussal. Kérj Tőle bölcsességel, mint általában mindenről, amiről úgy érezzük, hogy Ő jobban tudja.
2023. okt. 28. 09:44
9/9 anonim válasza:
A mikulás katolikus eredetű ünnep, hiszen Szent Miklós püspökre emlékezünk, aki egy katolikus püspök volt és titokban segítette a szegényeket, gyermekeket. Tehát náluk ez szigorúan tilosnak számít. Karácsony vegyes megítélésű a hitgyüliben, sokuk nem ellenzi és tartja, de a fundamentalisták szintén katolikus bálványt látnak benne és ellenzik. A kifakadásából ítélve ez a szülő is lehet utóbbi csoportba tartozik.
Húsvéti tojás náluk már pogány dolog, bár húsvétot, mint ünnepet tartják. Most azt nem tudom, hogy akkor, amikor a keresztények, vagy a zsidó húsvét napján ünneplik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!