A muszlimok mit gondolnak Hamza Yusuf sejkről?
Nem követtem a munkásságát, most utánanéztem gyorsan. Összességében szimpatikusnak tűnik.
Megjelölted a szúfizmust, de Yusuf ha jól látom nem vallja magát szúfinak, és én is szunnita muszlim vagyok, a szúfizmus távol áll tőlem.
Nem vallja, de nem is ítéli el, amíg valaki nem viszi túlzásba, egyébként validnak tartja.
Nem tartom jónak a szúfizmust, mert nekünk Allah küldöttének Szunnáját kell követnünk, persze fontos lehet még a sahabik példamutatása is.
De mindenféle szúfi mesterek/tanítók engem nem érdekelnek.
#4:
Nem emlékszem, hogy Allah küldötte (Allah dicsérje és üdvözítse) azt mondta volna, hogy kövessünk valamilyen későbbi mestereket vagy tanítókat...sem a Koránban sem a hiteles hadith gyűjteményekben ilyenről nem tudok.
Arra viszont határozottan figyelmeztetett hogy foggal-körömmel ragaszkodjunk a Koránhoz és az ő személyes tanításaihoz és példamutatásához.
"Lehet, hogy a teológusok veszekednek, de a világ misztikusai ugyanazt a nyelvet beszélik." - Eckhart mester
Hát ez elég szomorú. Mi közünk van nekünk más valláson alapuló úgynevezett "misztikus tanításokhoz" ??
A szúfizmust tévútnak tartom. De nem haragszom rájuk, és muszlimnak ismerem el őket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!