12
Ez nem az, hogy miért lettek ateisták (ami a kérdés volt), hanem egy hibás, megtévesztő manipulációs próbálkozás, ami próbálja a kereszténység felé terelni azokat akik nem veszik észre ezeket a hibákat az érvelésben/ferdítésben/hazugságban.
Na, de csak rossz utcát választottak azzal, hogy inkább nem hisznek 😅😉
A 9# jól felvázolta a szitut. Az ördög simán rátudja venni az embereket,hogy ne higgyenek. És amilyen átverhetőek az emberek még hisznek is neki.
Aztán most itt igazolgatják magukat, hogy Ők a Janik.. Nekik van igazuk.
Mindenki saját maga felelős a hitéért. Nem testálhatod át másra a felelősséget, hogy miért így hiszel vagy úgy.
Mindannyian meg fogunk állni Jézus Krisztus ítélőszéke előtt.
Ott nem tudjátok magatokat felpontozni, másokat lepontozni. Most sem mentek vele semmire, meg holnap sem 🥴
Én gumiból vagyok a ragacs Ti vagytok. 🤗
Kedves kérdező!
Leírom hogy velem hogy történt, remélem segít.
Ott kezdeném, hogy vallásos nevelést kaptam,rendszeresen járnom kellett misére,hittanra és vallásos fijúsági szervezetbe.
Engem mindíg is vonzottak a természettudományk és a társadalomtudományok is, és mindig próbáltam racionálisan gondondolkodni, és gyakorlatilag nem tudtam elfogadni, hogy a hit az önmagában is erény.Ateista úgy lettem, hogy hogy olyan 12-14 éves koromban már konkrétan megfogalmaztam magamban, hogy mit hiszek el, és mit nem, és hogy nagyjából hogyan látom a világot.
"Isten meghagyta a szabad akaratot. Hát hadd döntsenek kedvük szerint."
Akkor nem kellett volna bűnösnek titulált vágyakat, dolgok megtételére ösztönző/kényszerítő hajlamokat teremtenie.
Nem kellett volna úgy megalkotnia az embert, hogy a döntéseiket temérdek dolog befolyásolja (ennyit a szabadról).
Nem kellett volna olyan világot teremteni amiben kényszer helyzetek alakulnak ki amikor szintén nem kedvére dönthet az ember.
Nem kellett volna korlátoznia az emberek képességeit és tudását ilyen szörnyen alacsony szintre.
....
"Ki hova kerül, na az nem mindegy."
Miért nem mindegy, hogy ki kerül urnába és kicsoda koporsoba?
Vagy arra gondolsz, hogy az nem számít, hogy ki milyen koporsóba kerül?
Ne csinálj belőle viccet légyszives.
Amikről írsz, mind ördögtől való. Nem Isten tette ilyenné, hanem mi emberek. Ezzel az ördög jogot nyert. De üdvözülhetsz, ha Isten útját járod. Te ezt úgyse érted meg. Nem az én bajom lesz majd...
"Nem Isten tette ilyenné, hanem mi emberek."
Mivel az ember nem tud teremteni, ez semmiképp nem lehet igaz. Ha abból indulunk ki, hogy csak egyetlen teremtő létezik, akkor minden bűnös hajlam, minden bűnre motiváló tényező, minden bűnelkövetési módszer, lehetőség csakis tőle származhat, senki mástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!