Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ex hívők miért lettetek ateisták?

Ex hívők miért lettetek ateisták?

Figyelt kérdés

2023. okt. 22. 22:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Sorolj fel néhányat légyszives! Köszönöm.
2023. okt. 22. 22:27
 2/20 anonim ***** válasza:
15%
Mert Isten így rendelte el.
2023. okt. 22. 22:28
 3/20 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
85%

1-es.

Mit soroljon fel?

2023. okt. 22. 22:47
 4/20 anonim ***** válasza:
82%
Hívő anno azért voltam, mert annak lettem nevelve, az volt az alap, mondhatni. Aztán ahogy elkezdtem kétkedni, megkérdőjelezni dolgokat, egyre több ellentmondást fedeztem fel a vallás és a valóság közt. Végül arra jutottam, hogy az semmiképp nem lehet igaz.
2023. okt. 22. 22:48
 5/20 anonim ***** válasza:
70%
Mert megtanultak logikusab gondolkodni és rájöttek, hogy az egész vallás értelmetlen zagyvaság.
2023. okt. 23. 08:34
 6/20 anonim ***** válasza:
9%
Idővel mind rájöttök,az ítélőszék előtt, hogy nem zagyvaság az egész. Akkor már késő lesz.
2023. okt. 23. 09:16
 7/20 anonim ***** válasza:
83%

Mit kellene felsorolni? :D Talán nem tudsz róla, hogy vannak vallásukból kitért emberek, akik már hisznek Istenben, vagy agnosztikussá váltak, mint én?

Iskolás korában Richard Dawkins is hívő volt, vallásos suliba is járt. 15 évesen azonban ateista lett.

2023. okt. 23. 11:05
 8/20 NTBS ***** válasza:
63%
A csalódás miatt! Olyan ez mint a megcsalás sok esetben.
2023. okt. 23. 12:43
 9/20 anonim ***** válasza:
14%

Az ördög próbára teszi mindenki hitét. Van aki félredobja a hitét, hogy maga kezébe vegye az irányítást amolyan tékozló fiú módjára és van olyan is, aki inkább merít a hitéből, mint Jób.

Az ördög pedig, aki az emberek hitét próbára teszi nem olyan, mint Isten, aki mindenhol ott van. Nem, az ember elméjében bújócskázik. Az agytekervényekben rejtőzik a tudás és a bölcsesség közt. Isten tudja ezt. De engedi, hogy ez történjen, mert az ember így fejlődik. Van olyan, aki egykoron kisgyermekként hitt, hívő volt. Majd évtizedekig ateista üzemmódra váltott, sőt vallotta is, hogy az. Aztán meg csodálkozott, hogy szépen lassan leomlik az élete, amit önmaga számára épített. Nincs sok választás sokszor ezekben az esetekben. Öngyilkosság vagy térdre rogyva könyörgés az előtt, akiben nem hittünk. Én ez utóbbit választottam és Jézusnak könyörögtem. És segített.

Vicces, hogy néhányan azt hiszik, hogy Isten amolyan kívánság teljesítő Dzsin. Nem az. Ő azt teszi, hogy meghallgat. Melletted áll. Támogat, de a tisztességtelen utakat nem támogatja. Nem fog szembe menni a szabad akarattal, amit az embereknek adott. De felsegít, ha elesel. Nem fog felállni helyetted, de segít benne.

Kezdetben én is megcsalásnak éreztem, hogy elkezdtem hinni, de baromira mintha még jobban kib@szott volna velem Isten. Én így éreztem kezdetben. Aztán rá kellett jönnöm, hogy nem ez történt. Kinyitotta a szemem, hogy meglássam a valóságot. lemetszette rólam a vadhajtásokat. Azokat a dolgokat, amikről én azt gondoltam, hogy számítanak semmissé tette. Ez pedig olykor fáj, de ha a fájdalom elmúlik, rájövünk, hogy több energiája marad az embernek.

Ateisták, akik egykor hittetek! Tékozló gyermekei vagytok az Úrnak. De bármikor hazatérhettek és Atyátok örömmel fogad benneteket.

2023. okt. 23. 17:17
 10/20 anonim ***** válasza:
87%
#9 ahogy elnézem megint bekapcsolva felejtették az ápolók a wifit
2023. okt. 23. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!