Ha a Halloweent tartom, akkor azt jelenti hogy nem követem Krisztust?
"Ha a Halloweent tartom,..."
Hol tartod,a tenyeredben,vagy a hálószobádban,vagy más helyen?
Ha megünnepled a kelták halottkultusza ünnepét, akkor a pogányokkal azonosulsz és nincs közöd Krisztushoz.
(Nem lehet két úrnak szolgálni!)
Már nem a sötét középkorban vagyunk!
Légyszi, küldj máglyára! Hamár nem imádkozol értem :P
"A halloween egy régi kelta ünnep"
Igazából halloween mai formájának csak nyomokban van némi köze a "kelta ünnephez" (amiről zárójeles megjegyzés: hiteles források alapján igen keveset tudunk biztosan). Ez egy abszolút modern ünnep, valójában "pogánynak" sem mondanám, inkább a fogyasztói kultúra részének. Nem hinném, hogy a halloween-t "ünneplők" közül olyan sokan ünneplik meg a mezőgazdasági betakarítást (mert amúgy samhain eredetileg a mezőgazdasági munkákkal függött össze) és hogy olyan sokan hinnének abban, hogy meg kell magunkat védeni az ártó szellemektől is egyúttal.
Szia
A halloweent, melyet sok helyen október 31-én ünnepelnek, a Biblia nem említi. Azonban az eredete és a hozzá kapcsolódó szokások nem egyeztethetőek össze a Biblia tanításaival.
A halloween egy pogány kelta ünnephez, a samhainhoz kapcsolódik. Egy enciklopédia ezt mondja: „A samhain jelentése: ’a nyár vége’. Ezt az ünnepet november 1-je körül, a sötét téli hónapok kezdetén tartották. A VIII–IX. században a keresztény egyház bevezetett egy új ünnepet mindenszentek néven, és idővel ezt november 1-jére tették. A mindenszentek ünnepét angolul All Hallows-nak is nevezték (hallow jelentése: ’szent’). A mindenszentek előtti estét angolul All Hallows’ Eve-nek hívták, ennek a rövidített formája lett a halloween” (The World Book Encyclopedia).
Mi közelehetne ehhez Krisztushoz? Ő azt mondta: "Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór." Lukács 11:23
Magad is választ adhatsz a kérdésedre.
Nyugodtan tarthatod akkor is, ha keresztény vagy, nem zárják ki egymást.
Ennyi erővel farsangkor sem szabad beöltözni, meg locsolkodni sem, mert ezek sem liturgikus tevékenységek, hanem szokások.
Az angolszász területeken inkább ekkor terjedt el a jelmezesdi meg a házalás, míg a kontinentális farsangot és a tojáskéregetést nem is ismerik.
Nem kéne fennakadni semmin, hiszen a létező összes ünnepnek volt zsidó-keresztény, pogány és okkult megfelelője is.
Egyébként a Villő égetés, a busójárás, meg a Márton napi tömeges libaholokauszt sokkal ijesztőbb látvány, mint hogy jelmezes partit tartunk a barátainkkal.
október 31.: Halloween
november 1.: Mindenszentek
november 2.: Halottak napja
A kettő nem zárja ki egymást. Spirituális vagyok és utálom az egyházat, de pontosan én spiritként közel vagyok Jézushoz.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!